Miért nagyobb a sűrített gáz sűrűsége, mint a sűrítettlené?
Figyelt kérdés
Annyit írtam, hogy a sűrített gázokat nyomás alatt hozzák létre, ami ennek a sűrűségét növeli. De miért?2013. jan. 5. 15:44
1/4 Silber válasza:
Tegyük fel, hogy ugyanazt a gázt nyomjuk bele sűrítés címén, mint ami eredetileg is a tartályban volt.
pV=nRT
pV=m/MRT
pM=Rho*RT
Rho=pM/(RT)
Látható, hogy minél nagyobb a gáz nyomása, annál nagyobb a sűrűsége.
pV=nRT
pV=m/MRT
p=m/(VMRT)
Látható, hogy minél nagyobb az adott térfogatban található közeg tömege, annál nagyobb a nyomása.
Összességében: minél több anyagot nyomunk bele, annál nagyobb lesz a nyomás, annál több tömeg központosul egyazon térfogatba, ami magával vonja a sűrűség növekedését.
2/4 Silber válasza:
A második egyenlet utolsó sorát elírtam:
p=m/(VM)RT
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a gyors választ. :)
2013. jan. 5. 16:02
4/4 anonim válasza:
Ez most fizikai vagy nyelvtani kérdés?
Szerintem sűrítés = sűrűség növelése
Ha ugyanakkora szobába kétszer annyi embert sűrítenek, akkor az emberek sűrűsége kétszer akkora lesz. De mi itt a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!