Hogyan tudnék házilag cink-szulfát, valamint réz (II) -szulfát oldatot előállítani, c=10%-osat?
Nem lenne jó úgy hogy csak egyszerűen beledobnám a kénsavba a cinket, egy mondjuk másik üvegcse kénsavba meg rezet? És hogy végezzem el a bemérést hogy pont 10 %-os legyen. Hozzá a számolás menete???
És mondjuk számoljunk 20-30% kénsavval.
Aki csak az elméleti kérdésre tud válaszolni az is válaszolhat. Olyat is hallottam hogy mondjuk a réz a kénsavat passziválja, de ez nem tudom hogy mit jelent.
Ötletek??????
Mindhárom választ nagyon köszönöm szépen.
Tom benko-nek: Hogy is oldom le a szulfáot a maradékról? A többit értem.
Tom Benko: És még egy pár dolgot:
1) Amikor leszűröm akkor a leszűrt anyag ami a szűrőn fenn marad, vagy ami a szűrőn átment azt kell lepárlanom, hogy fog kinézni amit le kell párlanom???
2) A lepárlás hőmérséklete mindegy?
3) Kb ilyen lepárló készüléket állítanák hozzá össze házilág ez jó lesz?
Házi lepárló készülék videó link:
Na, gondolkozz kicsit. Tipp: oldatot akarsz belőle készíteni, valamint mennyire oldódnak vajon a fémek vízben?
Lepárlás: kis tálcsikában olyan 80°C-ra melegíted az oldatot, hogy a víz elpárologjon, és ne vigyen túl sok anyagot magával. Mondjuk egy nagy edényben vizet forralsz, és ennek gőzébe teszed a kis edényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!