Tartós, nagyon kellemetlen szagú, riasztóan bűzös de nem mérgező! Anyagot hogyan állíthatnék elő?
pár tojást zápíts meg (ne tedd hűtőbe, az e baj ha kicsit napon van...)
az adott helyiségben feltöröd őket, azt nem tudom mennyire lesz maradandó a szag, de míg ki nem viszed a tojás maradványát tuti.. és rettentő büdös.
minek karsz bebüdösíteni?
Merkaptánok mint ahogy egy előző hozzászóló is írta. Az előállításuk nátrium-hidrogén-szulfidból és a megfelelő alkánhalogeniddel töténik. Bővebben: NaSH + XCl = XSH + NaCl Az X az alkán.
Metil-merkaptán: bélgáz
Etil-merkaptán: "gázszag"
Propil-merkaptán: hagyma
Butil-merkaptán: borz
1/8000000 hígításban is erősen érezhetők, ez a tuti:-D Valahol lehet kapni metil-merkaptán spray-t, asszem a west end aljában lévő diliboltban láttam.
Vagy B verzió: alumínium-szulfid, ez levegőn állva megszívja magát vízzel és hidrogén-szulfidot ad le, ennek is elég jellegzetes szaga van, záptojás szerű.
Üdv.
Sikerült már valamit intézned? Engem is érdekelne. Bűz spray-t találtam a neten, de nekem is folyadék jobb lenne.
Én kanmacska vizeletére gondoltam még, mert az elég makacs tartós szagú, dehát hol tudnék olyat szerezni. Írj légyszi, ez az egy megoldásom lenne csak a problémámra.
Itthon nem szívesen kísérleteznék. Szerintem a záptojás kiszellőzik gyorsan, én már törtem fel sajnos, de pár perc alatt kiszellőzött.
Írj!
Egy darab hal elrejtve, hogy ne találják meg a szagforrást. Eszméletlen büdös, amikor rothadásnak indul, de teljesen ártalmatlan.
Egy ismerősömnek egy dühös ex kis szardellát dobott be a külső szellőzőrácsába, így a fűtés betolta a szagot az utastérbe. A kárpitból alig bírták kiszedni a szagot, több flakon erős vegyszerrel sikerült és egy hétig szellőztették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!