Mi történne ilyen hidegben?
Láttam egy videót ami Oroszországban készült pár napja
Az emberke az emeletről kiborítja a forrásponton lévő vizet,majd a víz hullás közben szilárd halmazállapotú lesz,mint ha hó esne..
DE mi történne akkor ha valaki éppen az utcán szeretne ilyen hideg időben vizelni?
A forrásponti és "kicsit meleg" folyadék kiöntése más téma ilyen hideg időben. Minden bizonnyal a Mpemba-paradoxont szerette volna bemutatni. Ennek az a lényege, hogy a forró víz sokkal gyorsabban fagy meg, mint az ugyanakkor és ugyanolyan körülmények között hűtendő hideg víz. A magyarázatára vannak hipotézisek, de kétség nélkül még senki sem adta meg ennek magyarázatát.
A konkrét válaszom pedig: az emberi vizelet hőmérséklete jóval 100°C alatt van, nyugodtan lehet. Természetesen érdemes lehet figyelembe venni az előttem szóló fitymás hozzászólást. Én nem kockáztatnék :)
Bocsi, hogy belekotyogok egy ilyen fiús témába. :D
A Szibériát megjárt magyar hadifoglyoktól lehetett hallani, hogy ha a szabadban pisiltek, akkor bizony a vizelet megfagyva ért le a földre.
Én nem reálos vagyok, nem tudom, mekkora hőmérséklet-különbség kell ehhez. De az emberi test normál testhőmérséklete 36 és 37,2 °C között van, a belső ennél valamivel magasabb. Szibériában pedig tudomásom szerint teljesen megszokott a -20 vagy akár a - 30 °C napközben; így éjszaka ennél is jóval alacsonyabb lehet.
[Egy riportban egy óvónő mondta, hogy náluk - 20 °C-ig simán kiviszik a gyerekeket az udvarra játszani...]
Üdv. :)
Köszönöm szépen mindenkinek:)
Vajon a szellentés látszik?:D
"[Egy riportban egy óvónő mondta, hogy náluk - 20 °C-ig simán kiviszik a gyerekeket az udvarra játszani...] "
Anno volt egy dokumentumfilm Ojmjakomról, abban azt mondták, hogy -45-ben még kimehetnek a gyerekek játszani 15 percet :)
@ 8:
Hja, hát ahány ház, annyi szokás. :D
Merthogy a hideg fogalma is relatív, ld. pl. itt:
:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!