Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szeretnek vasarolni egy...

Skyfall007 kérdése:

Szeretnek vasarolni egy csillagvizsgalo tavcsovet de nem nagyon ertek hozza, tudok segiteni?

Figyelt kérdés
A tavcso modelje: TELESCOPE ASTRONOMICAL 76700 [link]
2012. dec. 10. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Én ilyen kis átmérő esetén inkább refraktort vennék. Szerintem ezt a fórumot olvasd át figyelmesen, biztosan fogsz találni valami használható tanácsot, mivel rengetegen vannak hozzád ahasonlók.

[link]

2012. dec. 11. 04:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Én egy ilyet szeretnék:

[link]

Több mint egy éve szemet vetettem rá, de sajnálom rá a pénzt, nem olcsó. Ezen kívül venni kéne hozzá forgatómotort is ami szintén nem olcsó, mert azok a távcsövek amik nagyobb távba látnak el, használhatatlanok nélküle, hisz keringenek a bolygók és a Föld is forog, ha mondjuk egy Jupiterre ráállnál vele annyit látnál, hogy mindig kiugrik a képből, ezt lehet ellensúlyozni a forgató motorral.

Aki a távcső jellemzőkkel tud segíteni, elmondja mi mire jó pontosan és hogy éri meg, az egy amatőr leskelődő lesz.

MCSE-nek több helyen is vannak csoportosulásai, szoktak rendezni esteket, el lehet menni megnézni milyen is, bár ez szerintem még inkább csak kedvet hozz egy saját távcsőhöz, mindenesetre ők 100%-osan tudnak segíteni, ha nem tudsz elmenni írj nekik emailt. Itt a weblapjuk:

[link]

A helyi csoportokat is megtalálod itt, ha kimennél egyre.

2012. dec. 11. 08:14
 3/4 tsirche ***** válasza:

A helyes választáshoz sok szempontot kell figyelembe venni. Honnan fogod használni (város vagy sötét ég), mit akarsz megfigyelni (bolygók vagy mélyég), mennyire vagy mobil (pár kilós felszerelés vagy önmagában 30-40 kilós EQ állvány), akarsz-e földfelszíni megfigyeléseket is végezni (AZ állványok) vagy csak csillagászat (EQ állványok).

Ami minden esetben érvényes, bármi is a cél: méret a lényeg, jelen esetben az átmérő. Minél nagyobb, annál több fényt gyűjt, több, halványabb részletek lesznek láthatóak.

Kiegészítőknek okulárok, szűrők szerintem amik kellhetnek, motorizálni vizuális megfigyeléshez max kényelmi funkció.

Abban én is egyetértek, hogy ilyen kicsi reflektor mondjuk nem biztos hogy szerencsés, már csak a központi kitakarás miatt is elég kicsi fénygyűjtése lesz, lehet jobban járnál egy lencsés tubussal.

2012. dec. 11. 12:09
 4/4 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a valaszaitokat es a segitseget :)
2012. dec. 12. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!