Az alábbi könyvek jók? Ajánlanátok nekem?
Természettudomány.
Címeik: 1; Az isteni a-tom
2; Michio Kakuk:Hipertér
3;Lee Smolin:Mi a gubanc a fizikával?
4;Simonyi Károly:A fizika kultúrtörténete
Amúgy kilencedikes lány vagyok.És azért kérdezem hogy ajánlatos lehet-e olvasni mert amúgy csak egy ideje szerettem meg a fizikát.Ez kilencedikesnek nehéz?
Csak meg a tantárgyat megszerettem(de nemhiszem hogy fizikus leszek) és érdekel,szeretném tudni :)
Még egy másfajta könyv:Székely György:Fizika tudástesztek
A "Mi a gubanc a fizikával" hangzik egyedül ismerősnek. Ha érdekelnek ezek a dolgok akkor ajánlom figyelmedbe Dávid Gyula előadásait. Fel vannak töltve youtube-ra, én nagyon szeretem őket. Közérthető módon adja le az érdekesebb anyagokat, ez gimiben több mint elég.
https://www.youtube.com/watch?v=Q9fc_xvmPGc
Ami könyveket én néztem azok vagy túl egyszerűek vagy túl bonyolultak voltak.
Még ezt a könyvet nagyon ajánlották tudományos körökben mint közérthetőt és érdekeset, megfelelő tudományos háttérrel.
Kezdd a fizika kultúrtörténetével, Simonyi professzornak jó a stílusa is, a többit hagyd az egyetemi időszakra (bár ott ezeknél lényegesen jobbakat fognak mondani).
Semmiképpen ne az atomfizikával, hipertérrel és hasonlókkal kezdd, nagyjából semmit sem fogsz érteni belőle, vagy mindent félreértesz. Erre sok példa van itt a GYK-n.
Keress először fizikai kísérletekről szóló könyveket (mechanika, elektromosságtan, hőtan). De kérdezd a fizika tanárodat, szerintem ő jó könyveket fog ajánlani. Általában, ha az elején sok ismeretlen dologgal találkozol, hagyd abba, mert csak téveszmékhez juttat a félreértések miatt. Akkor valami egyszerűbb szükséges előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!