Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valaki tudná nekem elemezni...

Nnikolettaa kérdése:

Valaki tudná nekem elemezni Spanyolország éghajlatát? Sürgősen kellene!

Figyelt kérdés
pontos adatok kellenének,öv,övezetbeli elhelyezés,napsütés(napsütéses órák száma etc.), szél(szél irány,szélrendszer etc.),hőmérséklet(évi középhőmérséklet,kedvező\nem kedvező etc.),csapadék(évi csapadék mennyiség,diagramok etc.) és ezekről minden..

2012. dec. 8. 16:31
 1/2 anonim válasza:

Spanyolország klímáját négy főbb részre oszthatjuk:

mediterrán: esős tavasz és ősz. Mérsékelt nyár kellemes hőmérséklettel.

Legmagasabb hőmérsékleti rekordok: Murcia 47,2 °C, Malaga 44,2 °C, Valencia 42,5 °C, Alicante 41,4 °C, Palma de Mallorca 40,6 °C, Barcelona 39,8 °C.

Legalacsonyabb hőmérsékleti rekordok: Gerona -13,0 °C, Barcelona -10,0 °C, Valencia -7,2 °C, Murcia -6,0 °C, Alicante -4,6 °C, Malaga -3,8 °C.

kontinentális: hideg tél (gyakori havazásokkal északon), forró nyár.

Legmagasabb hőmérsékleti rekordok: Sevilla 47,0 °C, Córdoba 46,6 °C, Badajoz 45,0 °C, Albacete és Zaragoza 42,6 °C, Madrid 42,2 °C, Burgos 41,8 °C, Valladolid 40,2 °C.

Legalacsonyabb hőmérsékleti rekordok: Albacete -24,0 °C, Burgos -22,0 °C, Salamanca -20,0 °C, Teruel -19,0 °C, Madrid -14,8 °C, Sevilla -5,5 °C.

óceáni: Az észak-atlanti partvonal mentén. Csapadékos tél, mérsékelt, hűvös nyár.

Legmagasabb hőmérsékleti rekordok: Bilbao 42,0 °C, A Coruña 37,6 °C, Gijón 36,4 °C.

Legalacsonyabb hőmérsékleti rekordok: Bilbao -8,6 °C, Oviedo -6,0 °C, Gijon és A Coruña -4,8 °C.

szubtrópusi: A Kanári-szigeteken. A hőmérséklet 18 és 24 °C között mozog az egész év során.

Legmagasabb hőmérsékleti rekordok: Santa Cruz de Tenerife 42,6 °C.

Legalacsonyabb hőmérsékleti rekordok: Santa Cruz de Tenerife 8,1 °C.

Forrás: [link]

2012. dec. 9. 09:05
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! ezt én is megtaláltam már,keresgéltem rengeteget,de például olyan nincs is benne,hogy mennyi a csapadék mennyiség mm-ben mérve,vagy a szelekről sincs benne túl sok minden.
2012. dec. 9. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!