Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen gép az agy?

Milyen gép az agy?

Figyelt kérdés

2012. dec. 4. 16:06
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Bonyolult gép.
2012. dec. 4. 16:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen értelemben használod a gép szót. Milyen tulajdonságaira akarsz rámutatni ezzel a hasonlattal?
2012. dec. 4. 16:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kombinációs és szekvenciális, vegyes hálózat. :)

Amúgy én sem értem a kérdést. (16:14 voltam.)

2012. dec. 4. 16:35
 4/8 anonim ***** válasza:
10%

Gép??? És automata???

Olvasgass egy kicsit:

[link]

2012. dec. 4. 16:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Én egy bonyolult számítógépnek tekintem.
2012. dec. 5. 00:14
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Körülbelül 10milliárd idegsejt van benne. Minden idegsejtnek van átlag 50 bemeneti és 1 kimeneti szinapszisa. Ebből kifolyólag a kimeneti szinapszis szintén átlag 50 felé elágazik, és továbbmegy 50 másik idegsejtbe.

Egy idegsejt annyit csinál, hogy ha a bemeneti szinapszisokon bejövő ingerület összege ha elér egy szintet, akkor a kimeneti szinapszisra inderület ad ki.

Ez csinálja meg körülbelül másodpercenként 5 és 20 között. Ha alszol, akkor 5-ször, ha nagyon feszülten koncentrálsz, akkor 20-szor is akár.

Végső soron az agy egy tízmilliárd magos, de mindössze 20 Hz-es, analóg lebegőpontos processzornak felel meg.

Érdekességképpen megjegyzem, hogy igazán nagy számítóközpontok, többtízezer géppel (mint amilyen például a google-nak is van) már elérik ezt a számítási teljesítményt.

2012. dec. 5. 01:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom már 1974-ben ismert volt, hogy egyetlen neuronnak is van memóriája olyan értelemben, hogy nem mindig ugyanazt a választ adja ugyanarra a bemenetre, azaz az előző állapotoktól is függ. Szerintem ezt nem vetted figyelembe z alábbi okfejtésben. A kérdésem arra irányul, hogy van-e olyan modell, ami valóban leírhatná az agy működését, persze most a gyakorlati hasznosságától, szimulálhatóságától függetlenül csak elméletileg, vagy ilyen nem létezik elméletileg se egyelőre, vagy nem is létezhet?
2012. dec. 5. 08:52
 8/8 anonim ***** válasza:

"nem mindig ugyanazt a választ adja ugyanarra a bemenetre, azaz az előző állapotoktól is függ"

Lásd -> szekvenciális, nem csak kombinációs hálózat. :)

De ez a lényegen nem változtat.

2012. dec. 5. 09:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!