Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha "napszínű a Hold", az...

Ha "napszínű a Hold", az részleges penumbrális holdfogyatkozásra utal? A teljes penumbrális holdfogyatkozásnál milyen a Hold?

Figyelt kérdés
napszínű (ahogy a dalban is mondják:D) alatt sárgát értek... nem ezüst, hanem arany.
2009. aug. 18. 15:14
 1/7 dellfil ***** válasza:
100%

Az, hogy milyen színű, nagyban függ a légkörünk állapotától, és, hogy milyen vastag levegőrétegen jön át a fény. (Vagyis, milyen horizont fölötti magasságban látható a Hold akkor.)

[link]

2009. aug. 18. 16:23
 2/7 A kérdező kommentje:
igen, meg a légkör szennyezettségétől. De akkor hogy különböztethetjük meg ezt a jelenséget a penumbrális fogyatkozástól?
2009. aug. 18. 16:51
 3/7 A kérdező kommentje:
ja, és köszönöm a linket, nagyon hasznos.
2009. aug. 18. 16:52
 4/7 dellfil ***** válasza:
100%

Szerintem úgy, hogy utánanézel mikor várható az esemény, mettől-meddig tart, és megfigyeled, mi és hogyan történik. Későbbiekben ha látsz hasonlót, biztos meg tudod majd különböztetni, a levegő állapot miatti "Hold szineváltozástól".

A linkben, -amit küldtem- a legvégén van info, hogy hol találsz táblázatokat a múltbeli, és jövőbeli Holdfogyatkozásokról.

2009. aug. 18. 17:31
 5/7 dellfil ***** válasza:
100%

Nos, találtam használható magyarnyelvű táblázatot:

[link]

2009. aug. 18. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A teljes árnyékos holdfogyatkozásnál eddigi megfigyeléseim szerint a Hold vörös árnyalatú.
2009. aug. 18. 17:58
 7/7 A kérdező kommentje:
ejha, köszönöm! :D
2009. aug. 18. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!