Miért mondják, hogy az ember nem majomtól származik?
Szerte ezen, de más fórumon is sokan mondják, hogy az ember nem majomtól, hanem egy _majomSZERŰ_ őstől származik. Szerintem ez egy tévedés, egyfajta gyávaság a kreacionistáktól. Ha megnézzük a genetikai hasonlóságokat, jól látható, hogy az ember a majmok kládjának közepén található. Azaz egyes majmok jobban hasonlítanak ránk, mint más majmokra. A majmokkal való legközelebbi ősünk nemcsak majomSZERŰ, hanem egy majom.
(micsoda flamebait kérdés :-)
Azért, mert még a biosz órán is ököllel verik a fejükbe, hogy nem a CSIMPÁNZTÓL származunk, hanem a csimpánz-ember közös őstől, ami csimpánz-szerű lehetett. Ami igaz is. Csak aztán ezzel a tudással felvértezve kimennek az utcára, a lényeget elfelejtik, csak az marad meg, hogy valami nagyon nem, jajjaj, hát persze, NEM A MAJOM! (Eleve, sok ember fejében a majom = csimpánz.)
És mivel úgy egyébként fogalmuk sincs semmiről, vagy mert rosszul tanították, vagy mert amúgy sem érdekelte őket, ezért maradnak a betanított ökölszabályok egy agysejtet igénylő ismételgetésénél.
(döncike, te Szegeden dolgozol, ugye?)
#1 Te olyan sötét vagy, mint a null-sík.
Hűha Döncike!
Tényleg - laikusként - én is hajlamos vagyok az ilyesfajta "dumapanelek" használatára. Majomszerű ős. :DDD
Gondolom a legtöbb - "elfogadom az evolúciót" gondolkodású - ember IS alapvetően irtózik e közeli rokonságtól. (A többiekről nem is beszélve. Nem túl "szépek" a majmok, mert/és az "ember" karikatúrájának LÁTSZANAK. És a "szép-csúnya" reláció bizony erősen felülírja a "rációt". Nagyon sokszor. :DDD)
A mégolyan "elfogulatlan" nemszakemberek is, akik "ateista-materialista-szkeptikus" (nem kívánt törlendő) hozzáállásuk miatt kénytelenek elfogadni bizonyos tényeket. Más kérdés, hogy az emberek túlnyomó többsége nem ismeri a genetikai alapú törzsfa felállítási módszereket. (Én sem, legfeljebb halovány fogalmaim vannak róla. Ezért, ha ordas baromságot mondtam, bizonyára elnézik nekem a szakemberek. :D) Vagyis te sem döngölsz a betonba nagyon... :D
dellfil
De ha már rokon a majom, akkor inkább az ükapánk legyen mint az unokatestvérünk. :D
"A rózsa bárhogy nevezzük éppoly illatos"
"De ha már rokon a majom, akkor inkább az ükapánk legyen mint az unokatestvérünk. :D "
hehe, ez jo!
Persze nem olyan majom volt, mint amik ma élnek, hiszen a szétválás több millió éve történt, de a majomság, mint tulajdonság akkor már kialakult, és ezt a tulajdonságot a legközelebbi közös ős már hordozta. Örülök neki, hogy komolyabb ellenvetés nem érkezett, ezzel megerősítve érzem magam a _HITEMBEN_! :D Jajj anyám, mi volt itt a napokban....
"döncike, te Szegeden dolgozol, ugye?"
Nem. De biológus lévén akár dolgozhatnék SZBK-n is. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!