Hogyan oldjam meg a következő feladatokat matematikából?
1.,
Az ABC derékszögű háromszög BC befogója mint átmérő köré kört rajzolunk, mely az AB átfogót a P pontban metszi. Az átfogónak a körön belüli szakasza 8 cm, a körön kívüli része pedig 4,5 cm.
2.)
Milyen magas az az épület, amely a tőle 25 m távolságban levő 10 m magas töltésről nézve 42°-os szögben látszik?
Ahogy azt órán tanultátok.
Ha teszel fel valódi kérdést, hogy hol akadtál el, segítünk.
Az egyes feladatban levan rajzolva ez a háromszög és a kör is de nem tudom hogyan lehetne a befogókat kiszámolni mert a szögfüggvényekben a szöget is ismernem kell ahhoz.
A kettes feladatban úgyszint le van rajzolva az épület és a töltés de nem tudom hogyan folytassam tovább.
Elég lenne egy kis segítség is. A 2. feladatban is valószínűleg szögfüggvénnyel kell majd számolni de megint csak sok ismeretlenes függvény lenne. Az órai feladatok mások mint a mostaniak. Valószínűleg te is tudod hogy a matekból végtelen mennyiségű feladat létezik kombinálva a matek ismereteket.
Sok ismeretlenes függvény?
Akkor rosszul rajzoltad le.
A 2-esnél pl egy egyszerű derékszögű háromszöged van, és erre kell felírni egy szögfüggvényt és meg is van a megoldás...
Megpróbálom lerajzolni
(I-I
x(I I ____________________________
__(I I/42fok______________________O)10m_______
\ /
25m
és jól rajzoltam le mert először azt hittem hogy az épület tetjről nézve a töltésig 42fok és úgy megis tudnám oldani de az épület aljától a töltésig és a föld közötti rész a 42fokos és ezt a tanár rajzolta:)
épület
(I-I
x(I I ______ töltés
__(I I/42fok______O)10m______
\ /
25m
Teljesen rossz a rajz.
Lerajzoltam neked.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!