Hogy zajlik a napban a fúzió?
Figyelt kérdés
A hidrogénbomba esetén ha jól tudom deutériumból lesz a hélium és nem sima hidrogénből. Persze tudom, hogy nem olyan egyszerű hogy D+D=He.
Na de mi a helyzet a napban? Ott ha jól tudom, akkor hidrogén van jórészt és nem deutérium. Viszont abban nincs neutron. Akkor hogyan keletkezik az, vagy honnan lesz?
2009. aug. 14. 00:39
2/4 A kérdező kommentje:
Kösz. Jó bonyolult... És lassú.
2009. aug. 14. 01:13
3/4 tamas2000 válasza:
két hidrogén egyesöl amiből dutérium lesz és a deutérium egyesül egy újabb hidrogénnel aból hélium 3 lesz és két hélium 3 egyesül amiből hélium 4 és két hidrogén jön létre és azért deutériumot és tríciumot fúziónálnak mert amikor a deutérium és a hidrogén egyesül gama sugárzás jön létre
4/4 A kérdező kommentje:
Kösz. Amúgy az a dologban a legérdekesebb, hogy a proton neutronná alakul, azaz elveszti az elektromos töltését. Na meg ilyenkor egy elekronnak is fel kell szabadulnia.
Na meg az egyik Up kvarkból Down kvark lesz.
2013. jún. 28. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!