Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Friss tojás csúcsáról sósavval...

Friss tojás csúcsáról sósavval óvatosan lemaratjuk a mészhéjat. Az így előkészített tojást óvatosan desztillált vízbe tesszük, majd fél óra múlva a tojáshártyát gombostűvel finoman átszúrjuk. Mit tapasztalunk?

Figyelt kérdés

2012. nov. 1. 16:55
 1/1 anonim ***** válasza:
64%
A héj ugyebár lejön róla mivel főként kalcium alkotja, a víz az ozmózis nyomásnak megfelelően befelé áramlik és felfújódik a toji, ezután ha kiszúrod spriccel(szökőkútszerűen) belőle a víz.
2012. nov. 1. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!