Hogy lehet fájdalommentesen megszabadulni az elektrosztatikusságtól?
Figyelt kérdés
A munkahelyen mindig feltöltődöm és mindig hatalmasat csíp amikor először hozzáérek a kilincshez, vagy valamilyen fém tárgyhoz...2012. okt. 31. 14:54
1/6 anonim válasza:
Lassan. Meg úgy, hogy olyan helyen sütöd ki, ahol kevés az idegvégződés. Semmi esetre sem az ujjaid végével.
3/6 anonim válasza:
Ember, elképzeltelek, miközben egy földelést a bőrödhöz csipeszelsz... Amúgy igaz, nem az ujjbegyeiddel kell a kilincset megfogni, hanem rámarkolni, vagy előbb megsimítani egy kevésbé érzékenyebb részeddel.
4/6 anonim válasza:
Pamutruhát kell hordani akkor nem töltődsz fel!100%-os poliészter kerülendő, 30%-nál ne legyen több műszál a ruhádban!
5/6 anonim válasza:
Vannak olyan cipők is, amelyek segítik, hogy a talajon keresztül levezesd. A munkavédelmi cipők nagy része ilyen.
Illetve van elektrosztatikus csuklópánt, amit egy megfelelően hosszú dróttal hozzáköthetsz egy fémtárgyhoz.
6/6 anonim válasza:
Régi kérdés, de nekem erre mindig az volt a pofonegyszerű megoldásom, hogy a farzsebemben (vagy egyéb helyen, közel hozzám) volt egy csavarhúzó, annak megfogtam a fém részét, és azt nyomtam hozzá a radiátorhoz/kilincshez/vízcsőhöz . Szikrázott szép nagyot, és onnantól biztonságos a terep :)
Különösen jó volt, amikor plexifalról húztam a fóliát, akkor 5-10 centis ívet is tudtam húzni a végére, és a hajam is szépen égnek állt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!