Magyarországra nem jöhetnek nem? ( foly lent)
Hurrikánok az óceán felett, az egyenlítőhöz közel alakulnak ki. Nem tudom pontosan hogy működik, de a víz párolgásának fontos szerepe van a jelenség fenntartásában. Amikor a hurrikán kiér a szárazföldre, akkor rövidesen megszűnik.
A hurrikánok vmi miatt mindig nyugatnak, északnyugatnak tartanak, ezért az Atlanti Óceán felett képződők a Karib-Szigeteket és az USA keleti, délkeleti partvidékét érintik elsősorban. Általában már attól elgyengülnek, hogy hidegebb vizek fölé érnek, sokuk el sem éri a szárazföldet. Kifejezetten ritka, hogy észak felé olyan messzire eljussanak, mint most a Sandy.
A Csendes Óceán felett képződő hasonló viharokat sokszor Tájfunnak hívják. A jelenség ugyanaz, csak a név a japán nyelvből jön. Ők is mindig nyugatra vagy észeknyugatra tartanak, Japánt, Kína délkeleti partvidékét esetleg a Fülöp-Szigeteket érintik.
Magyarország nem óceánparton van, tehát ide nem jön hurrikán. Ebben egész biztos lehetsz.
Hadd kérdezzek egyet én is:
Soha nem hallottam hurrikánról a déli féltekén. Miért van ez? Létezik, csak ritkább? Vagy nem is létezik hurrikán a déli féltekén egyáltalán? Ha nem, miért nem? Ha csak ritkább, miért ritkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!