A középkort tényleg csak kitalálták volna? Te mit gondolsz?
Figyelt kérdés
Kitalált középkor: [link]
Szerintem igaz lehet. Ha így van, akkor nem is 2009 van, mert kb 300 évet csaltak, hanem ennyivel kevesebb. (Ez viszont megcáfolná a 2012-es világváge elméletet. xD)
És ezek szerint Nagy Károly sem létezett, csak kitalált személy. (Amúgy sincs semmi, ami bizonyítaná létezését, csak az írások, azok meg ugye...)
Amúgy nem is szeretem a törit, de ez még számomra is érdekes.
2009. aug. 9. 19:46
11/25 anonim válasza:
Szerintem az első válaszolónak van igaza. Mindenki azt mondja, amit tanult, és aki tanítja is csak azt tanítja, amit mástól megtanult, na meg amit az állam megenged... Olyasmi ez, mint mikor feláll körben 20 ember, az első a második fülébe súg egy mondatot, a harmadik egy kicsit félreérti, azt mondja a negyediknek, amit hisz, hogy hallott, a negyedik azt is félreérti, és mire körbeér, a mondta teljesen más lesz... na valami ilyesmi van a törivel is. Annyi meg annyi év telt el azóta, meg annyi csalás, hamisítás lehetett, ugyan ki tudna válaszoilni? Mindenki csak azt tudja szajkózni, amit tanult. Mivel én nem éltem akkor, esetleg még azt is hihetném, hogy az egész 19. század kitaláció, csak alaposan hamisították. Amit nem láttam, az számomra nem kézzelfogható, mint történelem.
12/25 anonim válasza:
Régészetileg a Kárpát-medencében folyamatos az őslakosok és a népvándorlás hullámaival érkezők, távozók maradványaival a fejlődés. Fennmarad (napjainkig) a római kori eredetű szőlő- és gyümölcskultúra, fennmaradnak a temetők, amelyeket folytatnak ugyanott, ahol addig is temetkeztek, egyszóval a régészet (a leletek), az embertan többet mondanak, mint a hamis oklevelek. És mert a fejlődés folyamatos, a 297 év is igaz.
13/25 anonim válasza:
14/25 anonim válasza:
Illiget ugyanúgy megcáfolták, ahogy Fomenkót és a többi ködevőt is. Néhány évtizedenként megjelenik egy-egy "történész", aki alternatív kronológiákat javasol. És persze a népek veszik az ilyen könyveket, mint a cukrot, mert szenzáció, szenzáció.
15/25 anonim válasza:
kedves utolsó! erre a megcáfolásra kíváncsi vagyok, mert még nem hallottam róla. belinkelnéd?
am. én elhiszem Illig elméletét.
16/25 anonim válasza:
17/25 anonim válasza:
18/25 Gőte válasza:
Művészettörténelem tanár mesélt róla... mert hogy nincs fennmaradt emlék, a művészet pedig igazából ugyanott tartoptt mint 300 éve... de én úgy tudom hogy megcáfolták úgyhogy igen, 2011 van, a nagy 2012 pedig még mindig csak annyit tesz, hogy megújul a maja-naptár ejj...
19/25 anonim válasza:
Nagy Károlyt és a frank birodalmat kitalálták, a német császár volt a modelljük. De a bizánciak kezdték a hamisítást, amelyet a kora középkor írástudó szerzetei aztán nagyüzemi módban folytattak. Egyetlen aacheni fal sem származik Nagy Károly korából, nincs semmi nyoma az állítólagos rengeteg gazdag városnak, a magas szintű kultúrának, építészetnek, irodalomnak stb. Nincsenek régészeti leletek. És annak sincs semmi nyoma, hogy a Dunántúl (Pannónia) Nagy Károly frank birodalmához tartozott volna. Egyszóval a 297 év stimmel, a naptárat meghamisították nyugaton.
20/25 anonim válasza:
Nem 2011 van valójában, hanem 1708.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!