Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A haj Jobban nő ha zsiros?...

A haj Jobban nő ha zsiros? Vagy inkább ha tiszta?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam Nem jó ha túl sokszor mossák. A kérdésre visszatérve, nekem egy hónapban legalább 2x annyit nő ha ZSIROS! Szóval igaz vagy kamu? Nektek jobban nő ha zsiros?
2009. aug. 8. 13:36
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
A mosás stressz a hajnak, úgyhogy meglehet h. ha nem "bántod" akkor jobban nő, mintha 2 naponta mosnád.
2009. aug. 8. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
20%
A mosás nem "árt" a hajnak, ha hamar zsírosodik, inkább mosd naponta, mert a tested izzadásának kb. 60 %-a a fejbőrön történik, ami a haj miatt nem tud szellőzni. Tehát a fejed büdösebb tud lenni, mint egy hónalj. És ez a városi legenda, hogy a sok hajmosás rossz... ami koszos, azt meg kell mosni.
2009. aug. 8. 14:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem a zsírosodástól függ, mivel a hajhagymában van a növekedés, a hajszálak bőr alatti tövén.

Ami befolyásolhatja a növekedést: a hajmosáskor/fésülködéskor a fej bőrét ért stimuláció, a samponban lévő vegyi anyagok, illetve az esetlegesen a hajba kerülő és ott maradó szennyeződések, melyek képesek a bőrön át felszívódni. De szerintem ez elég esetleges, hogy kinek mire jön ki a végeredmény...

2009. aug. 9. 12:54
 4/5 anonim válasza:

Ha a hajad gyakran mosod az nem szó szerint teszi tönkre de nem jó a hajnak, ha viszont heti 1-2szer mosod egészségesebb és gyorsabban fog nőni

Állítólag ha fonva van a hajad, ugyebár azt nem lehet úgy mosni mint rendesen és jobban zsirosodik jobban nő vagy alváskor fogjátok össze de nem a fej tetejére, alulra!

(tapasztalat- egy éve levágtam a hajam vállig mert tönkre volt, azóta heti 1szer mosom MELEGEBB IDŐSZAKBAN HETI 2SZER, egy év telt el és derékig ér a hajam, anyám haja nagyon lassan nő mert heti 3-4szer is mossa és nagyon gyenge és úgy mond szar haja van!)

2019. aug. 9. 16:35
 5/5 anonim válasza:

Előző komentelő vagyok megint!

[link]

2019. aug. 9. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!