Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 25g HCl oldathoz H2O-t adunk,...

25g HCl oldathoz H2O-t adunk, melyek 20%-os oldat 444g 8%-os Ca (OH) 2 oldattal semlegesitünk. Mennyi H2O-t kell elpárologtatni a végső oldatból, hogy kétszeresére nőjön? Hármasszabályal megoldható. X=ismeretlen X=CxB/A

Figyelt kérdés

2012. okt. 20. 16:22
 1/10 anonim ***** válasza:
A százalék az milyen?L Anyagmennyiség? Tömeg?
2012. okt. 20. 16:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Magyarral vannak gondok. ("H2O-t adunk, melyek 20%-os oldat...")

Így nem is értem a feladatot.

2012. okt. 20. 17:12
 3/10 A kérdező kommentje:
25gramm HCl(sósav)oldathoz H2O-t(vizet)adunk,amelyekből 20%-os oldat keletkezik
2012. okt. 20. 17:24
 4/10 A kérdező kommentje:
A megfogalmazásomat nem értetted?Bocsi, nem figyeltem ELÉGGÉ a kiiráskor.
2012. okt. 20. 17:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Továbbra sem értem milyen százalékról van szó.
2012. okt. 20. 17:34
 6/10 anonim válasza:

Ha jól számoltam akkor 319g.

Mondjuk ezt még mindig nem értem:)

X=ismeretlen X=CxB/A

C=gondolom a koncentráció akar lenni.

2012. okt. 21. 08:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Ez a hármasszabály:A megfelel B

C megfelel X

nagy X-az ismeretlen,kicsi x a szorzás jele.Keresztbe szorzol, vagyis CxB osztod A-val:Xvagyis az imeretlen= CxB/A igy ki lehet számolni, hogy mennyi H2O-t kell elpárologtatni a végső oldatból, hogy kétszeresére nőjön, és ez az amit nem értek, hogy lehet ezt levezetni hármasszabályal, mi felel meg minek

2012. okt. 21. 13:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Mi a szarról beszélsz? Ilyen szabály nincs. Persze lehet, hogy a feladaton belül van ilyen számítási mód, mivel az esetek 99%-ban kell egyenes arányosságot használni.
2012. okt. 21. 16:04
 9/10 A kérdező kommentje:
méghogy nincs hármasszabály, hol élsz a marson, veled nem érdemes foglalkozni,én feltettem a kérdést, ha nem tudsz rá válaszolni, hagyd azoknak akik értik.
2012. okt. 21. 17:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Ötösre érettségiztem kémiából emelt szinten májusban, úgy hogy, igen a marson élek. Te meg csak olvasgasd a hármas szabályt. Mellesleg magyarázd el, mi az, hogy A megfelel B, C megfelel X. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ne viccelj már... Egyenes arányosság van minden feladatban, ami hasonlít a te hármas szabályodhoz, de nincs ilyen, hogy "hármas szabály".

Olyan van, hogy pl.:

1 mol szén tömege 12 g,

3 mol szén tömege X g.

és ezt meg lehet oldani, az általad felírt formulával, de ez semmiképpen sem szabály, hanem általános iskola 4. osztályában tanult arányosság.

X=(3*12)/1

2012. okt. 21. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!