25g HCl oldathoz H2O-t adunk, melyek 20%-os oldat 444g 8%-os Ca (OH) 2 oldattal semlegesitünk. Mennyi H2O-t kell elpárologtatni a végső oldatból, hogy kétszeresére nőjön? Hármasszabályal megoldható. X=ismeretlen X=CxB/A
Magyarral vannak gondok. ("H2O-t adunk, melyek 20%-os oldat...")
Így nem is értem a feladatot.
Ha jól számoltam akkor 319g.
Mondjuk ezt még mindig nem értem:)
X=ismeretlen X=CxB/A
C=gondolom a koncentráció akar lenni.
Ez a hármasszabály:A megfelel B
C megfelel X
nagy X-az ismeretlen,kicsi x a szorzás jele.Keresztbe szorzol, vagyis CxB osztod A-val:Xvagyis az imeretlen= CxB/A igy ki lehet számolni, hogy mennyi H2O-t kell elpárologtatni a végső oldatból, hogy kétszeresére nőjön, és ez az amit nem értek, hogy lehet ezt levezetni hármasszabályal, mi felel meg minek
Ötösre érettségiztem kémiából emelt szinten májusban, úgy hogy, igen a marson élek. Te meg csak olvasgasd a hármas szabályt. Mellesleg magyarázd el, mi az, hogy A megfelel B, C megfelel X. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ne viccelj már... Egyenes arányosság van minden feladatban, ami hasonlít a te hármas szabályodhoz, de nincs ilyen, hogy "hármas szabály".
Olyan van, hogy pl.:
1 mol szén tömege 12 g,
3 mol szén tömege X g.
és ezt meg lehet oldani, az általad felírt formulával, de ez semmiképpen sem szabály, hanem általános iskola 4. osztályában tanult arányosság.
X=(3*12)/1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!