Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az aszkorbinsav egyenlő a...

Az aszkorbinsav egyenlő a c-vitaminnal?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy az aszkorbinsav mesterségesen előállított c-vitamin. Különbözik valamiben a természetes c-vitamintól (hatékonyság, felszívódás...stb.)? Csak azért kérdezem, mert az utóbbi jóval drágább, aszkorbinsavat meg minden patikában lehet kapni olcsón, nagyobb mennyiség is csak pár száz forintba kerül belőle.
2012. okt. 19. 18:02
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Tanultál valaha kémiát? Akkor tudnod kellene mi az hogy kémiailag előállított vegyület.Ami ugyanaz mint a valamiből kivont. Tudom hogy ez a baromság terjed az interneten hogy a szintetikus nem ugyanaz mint a gyümölcsből kivont.Az emberi szervezet is szintetizál sok vegyületet másképp az élet nem volna lehetséges.Szent-Györgyi forog a sírjában hogy abban az országban ahol ő született az emberek döntő többságe kémiai biológiai analfabéta, mert csak azok terjesztik ezt a képtelenséget, nem tudják mi a 99,99%-os vegyület lényege. Igen az aszkorbinsav a C vitamin triviális neve és a kettő hatása azonos sőt kémiai módszerrel lehetővé lehet tenni hogy a felszívódása hasznosulása jobb legyen.

Vegyész

2012. okt. 19. 18:14
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

Ugyanaz, de ha a legolcsóbb C-vitamint veszed, akkor nem is sokkal olcsóbb. Ellenben ha veszel E-300 adalékanyagot húszkilós kiszerelésben, annak grammja már sokkal olcsóbb :)

A természetes c-vitamin hatékonyabb, már Szent-Györgyi Albert is kutatta, ez nem a molekula eltérése miatt van, hanem sok más antioxidáns is van. Ezen felbuzdulva fejlesztették ki a Rutascorbint, amiben kevés C-vitamin van, de az hatékonyabb. Mindazonáltal olcsóbban jössz ki, ha az önmagában kevésbé hatékony C-vitamint szeded nagyobb dózisban.

2012. okt. 19. 18:39
 3/8 Ozmium42 ***** válasza:
49%
Röviden, tömören, a C-vitamin és az aszkorbinsav pontosan ugyanaz.
2012. okt. 19. 18:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Elsőnek: tanultam kémiát, de mivel nem vagyok a téma szakértője, nem tudtam, h a sok vélemény közül kinek higgyek. Sajnos az orvosokban, gyógyszerészekben sem mindig lehet megbízni, mert ha megállapodást kötnek egy-egy gyógyszergyártó céggel, akkor az ő - sokszor drágább - vitaminjait ajánlják, azzal, hogy az hatékonyabb, jobb, természetesebb...stb.

2012. okt. 19. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Rutascorbinról tudtok mondani valamit?Mivel lehetne helyettesíteni?

Mit ajánlhatok helyette?

Hatóanyagok:

Rutozid-trihidrát 25,0 mg

Aszkorbinsav 100 mg filmtablettánként.

Ez az amit írtam! El van terjedve hogy amit a gyógyszergyárak készítenek az nem jó. Mellesleg itt a rutozid a hatóanyag ami az érfal rugalmasságát elősegíti a C vitamin csak besegít!

Vegyész

2012. okt. 19. 19:42
 6/8 Ozmium42 ***** válasza:
Gyógyszerész hallgató vagyok :D Még nem kaptam ajánlatot
2012. okt. 19. 20:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbálok higgadtan válaszolni. Ahogy előttem is írták, a C-vitamin=aszkorbinsav. Egy molekuláról beszélünk, teljesen mindegy, hogy csipkebogyóból, citromból vonom ki, vagy glükózból szintetizálom egy gyárban. Azért szintetikusan állítják elő, mert ez sokkal-sokkal olcsóbb és jó hozammal elő lehet állítani. Ez a "összefognak a gyógyszerészek orvosok a gyógyszercégekkel hogy kiirtsák az emberiséget" pedig olyan, mintha a középkorba mennénk vissza, elég szomorú, ha ilyenről kell beszélni. Magyarországon híresen a világ egyik legszigorúbb gyártásellenőrző hatósága működik (OGYI), és elég nagy múlttal rendelkezünk ezen a téren (Cavinton, Tonogen, NO-SPA nagyszerű magyar találmányok). Miért nem erről beszélünk? Van mire büszkének lenni pedig. -Egy gyógyszerész-
2012. okt. 19. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
36%

Rendszeresen vásárolom a C-vitamint=aszkorbinsav, por formában a patikában. Ez van ráírva C vit, aszkorbinsav.

10g belőle 160 Ft.

Egy késhegynyit ajánlanak belőle, ami éppen csak arra elég, hogy ne kapj skorbutot. Ez is a gyógyszergyártó cégek és az orvosok érdeke, mert a C-vitamin antioxidáns, ezáltal nem leszel beteges és a rákos folyamatok is kiküszöbölhető vele.

Szent-Gy. Albert nem véletlenül evett meg belőle napi több ezer mg mennyiségben. Beteg nem volt!

Rákbetegség mellett intravénásan adagolva a tumor visszafejleszthető.

Napi 500 mg minimum ajánlott, mellette ehetsz bőven gyümölcsöket, zöldségeket is, ártani nem fog, a felesleg úgy is távozik a vizelettel.

Nagy adagban nem árusítanak, általában 10 mg-onként. 10 napra elég.

Elég olcsó így is, mivel a csilivili csomagolású C-vit. rágótabletták teli vannak káros adalékanyaggal, de ha aszkorbinsav port veszel, akkor még vízbe is beleteheted, vagy gyümölcssalátába...

2012. okt. 20. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!