Az aszkorbinsav egyenlő a c-vitaminnal?
Tanultál valaha kémiát? Akkor tudnod kellene mi az hogy kémiailag előállított vegyület.Ami ugyanaz mint a valamiből kivont. Tudom hogy ez a baromság terjed az interneten hogy a szintetikus nem ugyanaz mint a gyümölcsből kivont.Az emberi szervezet is szintetizál sok vegyületet másképp az élet nem volna lehetséges.Szent-Györgyi forog a sírjában hogy abban az országban ahol ő született az emberek döntő többságe kémiai biológiai analfabéta, mert csak azok terjesztik ezt a képtelenséget, nem tudják mi a 99,99%-os vegyület lényege. Igen az aszkorbinsav a C vitamin triviális neve és a kettő hatása azonos sőt kémiai módszerrel lehetővé lehet tenni hogy a felszívódása hasznosulása jobb legyen.
Vegyész
Ugyanaz, de ha a legolcsóbb C-vitamint veszed, akkor nem is sokkal olcsóbb. Ellenben ha veszel E-300 adalékanyagot húszkilós kiszerelésben, annak grammja már sokkal olcsóbb :)
A természetes c-vitamin hatékonyabb, már Szent-Györgyi Albert is kutatta, ez nem a molekula eltérése miatt van, hanem sok más antioxidáns is van. Ezen felbuzdulva fejlesztették ki a Rutascorbint, amiben kevés C-vitamin van, de az hatékonyabb. Mindazonáltal olcsóbban jössz ki, ha az önmagában kevésbé hatékony C-vitamint szeded nagyobb dózisban.
Köszönöm a válaszokat.
Elsőnek: tanultam kémiát, de mivel nem vagyok a téma szakértője, nem tudtam, h a sok vélemény közül kinek higgyek. Sajnos az orvosokban, gyógyszerészekben sem mindig lehet megbízni, mert ha megállapodást kötnek egy-egy gyógyszergyártó céggel, akkor az ő - sokszor drágább - vitaminjait ajánlják, azzal, hogy az hatékonyabb, jobb, természetesebb...stb.
Sziasztok!
Rutascorbinról tudtok mondani valamit?Mivel lehetne helyettesíteni?
Mit ajánlhatok helyette?
Hatóanyagok:
Rutozid-trihidrát 25,0 mg
Aszkorbinsav 100 mg filmtablettánként.
Ez az amit írtam! El van terjedve hogy amit a gyógyszergyárak készítenek az nem jó. Mellesleg itt a rutozid a hatóanyag ami az érfal rugalmasságát elősegíti a C vitamin csak besegít!
Vegyész
Rendszeresen vásárolom a C-vitamint=aszkorbinsav, por formában a patikában. Ez van ráírva C vit, aszkorbinsav.
10g belőle 160 Ft.
Egy késhegynyit ajánlanak belőle, ami éppen csak arra elég, hogy ne kapj skorbutot. Ez is a gyógyszergyártó cégek és az orvosok érdeke, mert a C-vitamin antioxidáns, ezáltal nem leszel beteges és a rákos folyamatok is kiküszöbölhető vele.
Szent-Gy. Albert nem véletlenül evett meg belőle napi több ezer mg mennyiségben. Beteg nem volt!
Rákbetegség mellett intravénásan adagolva a tumor visszafejleszthető.
Napi 500 mg minimum ajánlott, mellette ehetsz bőven gyümölcsöket, zöldségeket is, ártani nem fog, a felesleg úgy is távozik a vizelettel.
Nagy adagban nem árusítanak, általában 10 mg-onként. 10 napra elég.
Elég olcsó így is, mivel a csilivili csomagolású C-vit. rágótabletták teli vannak káros adalékanyaggal, de ha aszkorbinsav port veszel, akkor még vízbe is beleteheted, vagy gyümölcssalátába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!