Lenne egy kérdésem fizikával kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Ha egy olyan szobában vagyunk ahol nincs levegő tehát vákum van és oda beviszünk egy vizzel telt lufit és szétdurrantjuk a viznek milyen alakja lesz.De a szobában van gravitáció.
A viz vizcsepp alakú lessz vagy pedig gömb alakú?
2012. okt. 15. 18:05
1/7 anonim válasza:
A víz intenzívebben párolog alacsony nyomáson, de a felületi feszültsége miatt nem törik meg egykönnyen az alakja. Zuhanáskor nem módosul a formája, hiszen nincs légellenállás.
Keress youtube-on "slow motion" kulcsszóval (lassított felvételes) videókat, lufit fogsz találni közöttük.
Én már láttam, körülbelül az történik, hogy a lufi gumija finoman lecsúszik a benne lévő vízgömbről, mintha az szilárd lett volna.
2/7 anonim válasza:
úgy érted a szétdurrantás után? szerintem ugyanaz történik mint levegővel telt szobában, a klasszikus vízcsepp forma amúgy meg a levegőben történő szabadedés közben alakul ki, szerintem...
3/7 A kérdező kommentje:
Igen a szétdurranás után gondoltam.Az elsőnek üzenem hogy biztos nincs igaza mert ebben az esetben nincs léggelenállás.Megkérdeztem a fizikatanáromat és azt válaszolta vizcsepp alkú lessz.De azért légyszi segitsetek.
2012. okt. 16. 16:56
4/7 anonim válasza:
Láttad már, hogy az ürállomáson az ürhajósok hogyan isszák a vizet? Dió nagyságú vízgömböket vadásznak, mert a súlytalanság állapotában a víz is lebeg.
5/7 anonim válasza:
Feltettem ezt a kérdést a [link] alatt. Kiváncsi vagyok, a németek mit válaszolnak rá...:)))
6/7 anonim válasza:
utolsó, elolvashatnád figyelmesen a kérdést, amit megválaszolsz. A képzeletbeli szobábban vákuum van, nem súlytalanság, a kettőnek semmi köze egymáshoz, csupán a világűrben mind2 egyszerre van jelen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!