Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem hajlandóak vitatkozn...

Miért nem hajlandóak vitatkoznia az intelligens tervezés hívei?

Figyelt kérdés
Ha meghívják őket egy műsorba soha se hívnak meg evolúció elméletet pártoló biológusokat, az internetes videóknál a megjegyzéseket letiltják vagy csak ellenőrzés után jelenítik meg őket (ezt főleg az ÉRTEM teszi), könyveket írnak arról hogy mért nem igaz az evolúció de a tudósok válaszára nem kíváncsiak, néha pedig olyan érveket hoznak föl ellene amiket egy laikus is meg tud cáfolni (pl: "a fizika egyik törvénye szerin minden a rendezettségtől a rendezetlenség felé halad tehát az evolúció nem igaz" -> a növények enrgiát nyernek a naptól és a földtől, az álatok a növényektől, a gombák lebontják a növény illetve állati maradványokat... stb). (Bocs ha rossz kategóriába írtam de az Id-sek az Intelligens tervezést tudományosnak tartják)

2012. okt. 15. 16:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Nem akarják magukat kellemetlen helyzetbe hozni. Ha létrejönne egy ilyen vita, tegyük fel egy ravaszabb fajta még csak-csak kimagyarázná magát és ezzel a hívőket megtartaná, de miért is? Így is veszik a könyveit,így is hisznek benne miért vitázzon? Magyarországon már jó pár éve nem volt nagy politikus vita miniszterelnöki szinten ,minek is, nincs rá szükségük, e nélkül is megvannak. Itt is ugyanez a helyzet. Ez így kényelmes, minek fáradozzon?
2012. okt. 15. 17:04
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Mert az intelligens tervezés hívei ebből élnek. :)

Nem feltétlenül szó szerint (bár sokan úgy is), hanem így tudnak érvényesülni, így tudnak felmutatni valamit, amire sokan odafigyelnek. Márpedig erre mindig lesz vevő közönség. Egy rock-koncertre sem hívnak el egy klasszikus muzsikust, hogy vitázzanak, melyik a jobb zene, mert csak megölné a hangulatot. Egy olyan műsor, amit írtál, egy ugyanilyen show.

2012. okt. 15. 17:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Az intelligens tervezés hívei nem feltétlen tagadják az evolúciót. SŐT. Attól hogy egy univerzumban létrejöhet az élet az csak arra bizonyíték hogy sokkal bonyolultabb mint amilyennek első ránézésre tűnhet, én személy szerint nem vagyok az intelligens tervezés híve, de ellene sem vagyok. Viszont akik ilyeneket magyaráznak mint amiket írtál fogalmuk sincs az egészről.
2012. okt. 15. 17:34
 4/13 A kérdező kommentje:
Miért?
2012. okt. 15. 17:43
 5/13 A kérdező kommentje:
Az Id pont arról szól hogy isten teremtette a világegyetemet és azóta semmi változott, tehát nincs evolúció.
2012. okt. 15. 17:53
 6/13 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem offolni fogok, de friss élmény, és meg kell osszam!:))

Az előbb jártam az Értem oldalán, és egy picit le vagyok botránkozva, hogy milyen szerencsétlenek.:) Komolyan, azt hittem, sokkal összeszedettebbek.

A Bizonyítékok link alatt van egy olvasói levél, mely olyan elképesztő dolgokkal igyekszik cáfolni az evolúció azon állítását, miszerint a majmokkal közös őstől származunk, hogy idézem:

- "a majmoknak az emberénél jóval kisebb az agyuk";

- "nincs távlati tervezés, vagy vallás a majmoknál".

Csak a rövidebbeket idéztem, de komolyan hihetetlen, miket sorol fel.

Van egy polgárpukkasztó javaslatom, ami nem kicsit szemtelen, és nélkülöz minden tudományos etikát, de megengedhetem magamnak, mert névtelen kis senki vagyok.:) Szóval, azon gondolkodtam, hogy lehetne egy tüköroldalt készíteni az Értem oldaláról, ami tökéletes mása volna az eredetinek, annyi különbséggel, hogy a publikációikban közzétett hajmeresztő állításokhoz, ferdítésekhez - akár mondatonként - zárójelben csatolva lenne a cáfolat, vagy magyarázat, hogy miért is baromság az.

Tudom, hogy nagyon disznó vagyok, sőt gonosz is, és az esetek 99%-ában igyekszem kulturáltan állást foglalni, de most azt hiszem, elpattant valami a fejemben..:/

2012. okt. 15. 18:02
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

A tüköroldal nem lenne butaság, és teljesen megértelek. Az a gond vele, hogy aki érdemben megírhatná ezeket a válaszokat, nem fogja hosszú távon erre pazarolni az idejét, amit teljesen megértek.

A másik, hogy ez az oldal, amit írtál, szerintem egy hobbi sokaknak. Olyan, mintha egy babázó gyereknek magyaráznánk, hogy az a baba valójában csak egy rongydarab. Nem lenne szép dolog. :)

A harmadik, hogy a válaszok nagy része bizonyos tudományos háttérismeretet igényelne, tehát csak az értené, aki amúgy is érti. El lehetne persze magyarázni szépen, de az csak annál működik, aki szeretné is érteni.

:(

2012. okt. 15. 22:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Utolsó, igen, tudom, tökéletesen igazad van mindenben, ezekre mind gondoltam én is, de hát na.. olyan jó lenne, ha volna egy ilyen.:))

Különösen az bosszant, amikor valamiről azt állítják, hogy az evolucionisták elhallgatnak részleteket, amikkel nem tudnak mit kezdeni. Eközben tudom, hogy tudnak vele mit kezdeni, mert láttam róla műsort. Szóval jó lenne, ha a kijelentésük után közvetlenül látná az olvasó, hogy ahol ők hiányosságot látnak, ott pusztán csak azért van hiányosság, mert nem jártak elég alaposan utána a dolognak.

Hmm.. Nem számít.. Olyan jól esett álmodozni egy picit..:))

2012. okt. 15. 23:16
 9/13 anonim ***** válasza:
De amúgy tényleg jó lenne egy olyan oldal, ahol bárki utána tudna nézni, hogy egyes int.tervezettség és hasonló kijelentésekre mik a tudományos világ válaszai. Bár lehet, hogy van ilyen, nem tudom. Jó lenne. :)
2012. okt. 15. 23:29
 10/13 anonim ***** válasza:
25%

Ez egy hülyeség már számos konferencia volt ahol evósok meg idések vitatkoztak csak Tasi mindíg beégette a tudományos oldalon ülő professzorokat.

Egyébként az evo elmélettel nincs semmi baj ,csak az emberekkel akik nem tudják értelmezni és azt hiszik hogy azt állítja az evo hogy a primitív homokszemből kifejlődhet egy intelligens ember mikor szó nincs erről az csak az anyag átalakulását írja le.

Vagyis a sok agymosott ember abban HISZ hogy azért nem kell külső Isteni teremtő mert az elme az evó során a kavicsból is levezethető.

Magyarul anyagi evolúció van de szellemi nincs így ostobaság olyanokkal érvelni pro kontra hogy az egyiknek ekkora az agya a másiknak meg akkora és így úgy barázdált meg ilyen baromságok,ezek mind gyermeki ostobaságra vallanak és nevetséges mind az idé mind az evo hívői oldaláról.

Az evo hívő emberek szánalmasak abból a szempontból hogy amellett érvelnek ők csak biorobotok fejlett számítógéppel a fejükben.De menekülnek ha pl ilyen kérdést kapnak hogy írd le a fejedben lévő adatok tárolási helyét ,a tárolás módját,az adat kódolását,formáját .Miután nincs lelkük valahogy meg kéne magyarázni az érzelmeket és az in out putokat de itt mindig elvéreznek.

Darwin meg kőkemény Istenhívő ember volt csak a politika csinált rá egy ilyen hitetlen materialista dogmát mivel a hitetlen ember jobban irányítható bele a világháborúkba és gyakorlatilag erről szólt az ügy , ma meg már inkább nihil a társadalom azaz szarik mindenbe és mindenkire,az egó után.

2012. okt. 16. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!