Létezik véletlen? Egy nagyon bonyolult rendszer, vagy káosz van körülöttünk?
Az egész élet véletlenekből áll és olyan sincs,hogy "sors"..szerintem.
(tehát én a káoszra tippelnék)
Ismered a káosz elméletet? keress rá a neten biztos találsz valamit. Arról szól hogy elég hogy európában egy lepke meglengesse a szárnyát hogy a világ másikfelén egy tornádó alakuljon ki késöbb.
de vßeltlenek vannak, mint pl mielött a lepke meglendítené a szárnyát átmegy rajta egy autó így nem lesz tornádó sem.
és szerintem a sors is közbe szól, amit valaki Istennek vagy budhának, vagy akárminek szólit.
Nem tudom, hogy mi a modern fizika álláspontja a véletlenszerűségen, a kvantummechanika és egyes fizikai elméletek tudtommal számolnak a véletlenszerűséggel, de erős meggyőződésem (hitem), hogy mindennek van valami oka és a világ egy elképzelhetetlenül hatalmas (végtelen) kölcsönhatások összesége.
Véletlennek azt a jelenséget hívjuk, amit nem tudunk, vagy nem akarunk megmagyarázni, mert nem ismerjük az okát, vagy rengeteg apró oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!