Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lenne ha a Nap zölden...

Mi lenne ha a Nap zölden világítana?

Figyelt kérdés
Ehez alkalmazkodott volna a földi élet?
2009. aug. 5. 00:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

most elgondolkodtam de nemtudom, miben nyilvánul meg most, hogy a nap sárgán világít? igazából nincsenek olyan árnyalot, még a természetben sem, annyira vegyes minden, olyan szép, olyan tág színskála... nem hiszem, hogy lenne különbség, talán az ég lenne más picit. vagy..hű

egyik donald kacsa magazinban volt, hogy egy bolygón mindenki zöld lett, mert vki odébbsodorta tőlük a napot. régen mindnyájan sokszínűek voltak. aztán donald visszacsinálta nekik és ő újra sárga lett lila pöttyökkel...

lehet az egész világ zöld lenne nálunk is!:D

2009. aug. 5. 01:08
 2/15 A kérdező kommentje:
xD (south park) a marklárok bolygója zöld XDD
2009. aug. 5. 01:15
 3/15 anonim ***** válasza:
60%

A 6 éves fiam is tudja : a Nap azért "világít" fehéren, (sokak szerint sárgán), mert IZZIK!!!

Egy óriási nagy TŰZGOLYÓ, aminek a teljes felülete kb.5000°C-on izzik...

(73,5%-ban hidrogénből áll, amely a központjában zajló magfúzió során héliummá alakul.)

Ezért világítja be a Földünket és ezért "tudja" felmelegíteni is...

[link]

A körülötte keringő BOLYGÓK (Naprendszerünk) csak a Nap által megvilágított fényt verik vissza, saját fényük nincs.

Tehát : a Nap nem tud zölden világítani, mivel az égés nem zöld színű, hanem izzó fehér.

Várhatóan kb. 5milliárd év múlva válik majd "vörös óriássá", mikor kezd majd kihűlni...

2009. aug. 5. 02:05
 4/15 anonim ***** válasza:
28%
Akkor miért látjuk sárgának, ha fehér???
2009. aug. 5. 08:57
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

"mikor kezd majd kihűlni..."

Fordítva. Melegedni fog és növekedni. A Földön kihal az élővilág, elpárolognak a vizek és a bolygó egy hatalmas lávatömeggé válik. Majd a Nap "összeszakad" és csak egy kicsi csillag lesz.

2009. aug. 5. 09:44
 6/15 anonim ***** válasza:
20%

"Tehát : a Nap nem tud zölden világítani, mivel az égés nem zöld színű, hanem izzó fehér. "

És akkor mi van a kék óriáscsillagokkal??

2009. aug. 5. 09:54
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Vazze, 6 válasz és semmi hasznos. A nap minden színben sugároz, a teljes látható színskálát lefedi (és persze sokkal többet még, de). Azért látjuk sárgának, amiért esténként és hajnalban meg pirosnak: a levegőréteg torzítja. Ha kizárólag zöld fénye lenne a napnak, akkor nyílván ahhoz alkalmazkodott volna, bár az ultraviola sugárzás fontos a mutációkhoz, szóval lehet nem tartana itt az élet.
2009. aug. 5. 11:38
 8/15 A kérdező kommentje:
másodiknak: képzeld tudtam hogy izzik 5000C° és tudom hogy az izzás vörös vagy fehér lehet, képzeld el hogy én kb. 3 éves korom óta csillagászattal és az astorfizikával "foglalkozom", de ott van a kérdésemben hogy: HA! Mi lenne HA? erre voltam kíváncsi
2009. aug. 5. 14:04
 9/15 A kérdező kommentje:
igen amikor a nap meghal: elkezd nőni és forrósodni és vörös óriás lesz és mikor nem lesz mit elégetnie összeroskad egy kicsivel nagyobb csillaggá mint a Föld és kis fehér törpe lesz belőle. köszönöm
2009. aug. 5. 14:06
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
és most hány éves vagy, 10?
2009. aug. 5. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!