Hogy lehet a denaturált szeszből a metil alkoholt kivonni?
Figyelt kérdés
2012. okt. 1. 17:07
1/3 anonim válasza:
gondolom metil alkohol kell neked ,mérgezni akarsz valakit vagy valamit. de szerintem a normál alkoholttól lepárlással valamenyire elkülőnithető de ne kapjon oxigént a lepárlóban mert gyúlékony. szerintem házilag ateljes vákum nem megoldható ezért szoritsd ki az o2-t szén-dióxidal. én igy probálkoznék vele.szoval néz utána a két alkohol forráspontjának.
2/3 anonim válasza:
Magyarországon a teljes denaturáláshoz metil-etil-keton, metil-izobutil-keton, izopropil-alkohol és terc-Butanol különböző keverékeit alkalmazzák, melyekhez minden esetben denatónium benzoátot kevernek. Tehát metanolt nem nagyon tudsz kivonni belőle.
Egyébként az adalékokat úgy választják ki, hogy a szeszt ne lehessen lepárlással, vagy egyéb egyszerű módszerrel ismét ihatóvá tenni, azaz egy kisebb labor kellene a szétválasztáshoz.
3/3 anonim válasza:
Nem tudom ki találta ki azt a marhaságot hogy metilalkohollal denaturálják az etil alkoholt.Olyan anyagokkal teszik amik büdösek rosszízük ihatatlan lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!