Hogy áll a mai tudomány az MI-vel (mesterséges intelligenciával?
Szerinted ha erre képesek lennénk, nem látnád ezt viszont a hírekben? :)
Sehol sem állunk velük. Vágyak és álmodozások vannak, megvalósítás nincs.
Nagyon primitív feladatokra már vannak programok, amik tanulni képesek. Viszont még olyan egyszerűnek tűnő feladatok, mint fordítás egyik nyelvről a másikra, vagy szövegfelismerés, még hibáktól küszködnek.
Hallottam olyat, hogy egy nagyon nagy számítógép már egész ügyesen tud quizkérdéseket megválaszolni, bár az távol áll az intelligenciától, hiszen csak egy nagyon gyors és sok mintát átnéző gép.
A Deep Blue megverte Kaszparovot sakkban, de az megintcsak nem MI, csak egyszerűen rohadt sok esetet átnéz. Más játékban (pl. Go) még ilyet sem tudunk.
Úgy tudom, jelenleg egy szobányi számítógéppel képesek szimulálni a patkány agyának egy apró részletét.
Terminátor nem lesz még pár száz évig.
"Hallottam olyat, hogy egy nagyon nagy számítógép már egész ügyesen tud quizkérdéseket megválaszolni, bár az távol áll az intelligenciától, hiszen csak egy nagyon gyors és sok mintát átnéző gép."
Arról a gépről 1 órán át beszéltek nemrég. Azért már elég inteligenes. Az internetről tanulhatott és el kellett döntenie, hogy melyik a jó válasz. Tehát nem egy jól ellenőrzött lexikon adatait töltötték bele programozók. A sakkgépnél még így volt.
Az őrület határát közelíti, de attól ez még egy igencsak érdekes könyvnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!