Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha csak 1 fajta állatot és 1...

Ha csak 1 fajta állatot és 1 fajta növényt tenyészthetne ill. termelhetne az emberiség, szerinted melyek legyenek ezek?

Figyelt kérdés

A többi kipsztul!

Miért éppen ezeket vállasztottad?

A kérdés mindentől elrugaszkodott!Egy kis "szórakozásnak" szántam,persze akár komolyan is veheted!Kösz a válaszod , az indokaid, és az időd! :D

2012. szept. 18. 18:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
63%
Kecske, kender.
2012. szept. 27. 10:34
 12/24 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem tehén és búza.

Kérdés persze, hogy mi lenne a tengeri növényekkel és állatokkal. Ugyanis ha azok is kipusztulnak, akkor az ökoszférának annyi. Ha a tengeri flóra és fauna marad, akkor a tehén + búza mellől k-urva gyorsan elkezdhetnénk átállni a tengeri dolgok megevésére, illetve szárazföldivé nemesítésére. Izgalmas feladat lenne...

Na meg a tehenek nemesítésére kutya, ló, stb. pótlék irányába... az is eltartana párezer évig, mire lenne lovagolható, meg házőrző tehén :-)

2012. dec. 6. 22:15
 13/24 anonim ***** válasza:
51%

Teljesen mindegy, mit választunk egyetlen növény és egyetlen állatfaj jelenléte mellett rövid időn belül lakhatatlanná lenne az egész bolygó...

De ha ettől eltekintünk, akkor növénynek valami gyümölcsfát mondanék, mert az egyrészt táplálékot, másrészt faanyagot is ad, állatnak a szarvasmarhát. A teje, húsa és a bőre is nagymértékben hasznosítható lenne.

2013. ápr. 20. 13:20
 14/24 anonim ***** válasza:
48%
tehén a húsért, tejért, marhabőrért, meg búza
2016. júl. 31. 22:01
 15/24 EagleHUN ***** válasza:
100%
A kukorica felhasználása annyira sok oldalú hogy növénynek mindenképp azt javasolnám. Nem csak közvetlenül ehető sokféle képpen, de pl kukoricaszirup cukor helyettesítésre, keményítő, alkohol, építőanyag, tüzelőanyag, rostanyag szövetnek, és még nagyon nagyon sok minden nyerhető a komplett növény különböző részeiből. És így ez bekorlátozza milyen állatot tartsunk melette. A tehén is megeszi sőt a zöld részét is. De inkább a csirkét javasolnám. Több tartható kisebb helyen és tojást is ad! Tolla is jól hasznosítható.
2016. aug. 1. 21:00
 16/24 anonim ***** válasza:

tik és kukorica

egy űrhajóra vagy hold bázisra ezeket vinném

2019. febr. 6. 15:21
 17/24 EagleHUN ***** válasza:
Ha viszel tik-et akkor baktik is kell hozzá. :D
2019. febr. 6. 18:20
 18/24 EagleHUN ***** válasza:
39%

Egyébként a kérdéssel kapcsolatban eszembe jutott még valami.

Vannak úgynevezett superfood-ok.

Ezek alatt olyan ételek értendők amelyekben az ember számára szükséges összes tápanyag, ásványi anyag fehérje és szénhidrát megtalálható!

Azaz elvileg ezen a néhány ételen korlátlan ideig elélhet bárki, egyenlőre 3 ilyen amiről eddig is tudtam:

virágpor, dió, tojás

és még van néhány ilyen, majd kikeresem.

(Sajnos a net javarésze nem azt hozza fel a superfood kulcsszóra amit kellene.)

Tehát elvileg működhetne úgy a dolog, hogy virágot termesztünk és a méheink virágport, mézet és egyebeket állítana elő.

Azért ez eléggé elvi dolog. Irdatlan mennyiségű méh, méhkas és virág kellene néhány ember eltartásához. + zümmögő holdbázis? Wow...

A másik elvi ami működhetne. Diófák és olyan állat ami valamilyen részét megeszi. Pl hernyó a leveleihez. Vagy csirke magához a dióhoz és akkor lehet enni a főtt vagy sült tojást diókörettel vakulásig. + néha bónusz csirkehús is beesne.

Ám igen nagy probléma hogy a dió lassan nő, sokára fordul termőre, és óriási helyigénye van. A holdon egy több 100 ezer négyzet kilóméteres 50m magas üvegházra lenne szükség hogy néhány száz ember megéljen. Mert annak egy részében még a csak csemete diófák élnének. Más részében meg már az öregebbek amelyek egyre kevesebbet teremnek, és egy harmadik részben azok amelyek eltartják az embert...Viszont cserébe sok sok dió fát is fel lehetne dolgozni. Illetve dióhéjból is sok minden lehet. Igazi fafaragó paradicsom lenne az ilyen űrállomás.

Ezek miatt továbbra is a kukorica+tyúk páros mellett teszem le a voksom.

2019. febr. 6. 18:37
 19/24 anonim ***** válasza:

"Vannak úgynevezett superfood-ok"

Én is ezen gondolkodtam, hogy ilyen egyoldalú táplálkozással meddig húznánk. Amúgy én a szőlőről halottam, hogy elvileg minden van benne, amire a szervezetnek szüksége van. (Talán szénhidrát nem annyira, de vitaminok, nyomelemek, ilyesmik.)

Amúgy ha az egész emberiséget írod, tehát a Földön kb. nem lenne más élet, tehát se halak, se fák, se rovarok, akkor esélyünk nem lenne a túlélésre. De egy űrbázisra elvinni, az már életszerű.

2019. febr. 6. 20:53
 20/24 A kérdező kommentje:

Ez a diófa+dió dolog! Mit össze kopácsolnánk mire mindenki jól lakna! :D

Nagyszerű gondolatok! Szuper!

2019. febr. 7. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!