Ricinus mag és korallgyöngy bogyó együttes fogyasztása biztos halálhoz vezethet?
Figyelt kérdés
Sokat olvastam a ricinus magban található ricin mérgező hatásairól. És onnan jutottam a korallgyöngy mérgéhez is.
Mindkettő hasonló tüneteket produkál. Tehát mondjuk 20 db ricinus mag és 10 db korallgyöngy elfogyasztása (egyszerre) milyen biztonsággal vezet a halálhoz? Egy felnőtt átlagos embernél.(Tudományos Vita fórumra gyűjtöm a válaszokat.)
2012. szept. 5. 14:43
1/4 anonim válasza:
Nem tudom, de ezeket beszerezni is nehéz lenne. Vagy csak én vagyok ennyire tudatlan falusi, hogy nem kapok a sarki boltban.
2/4 anonim válasza:
A wiki szerint 20 ricinusmag már önmagában elegendő. Gyerekeknél már 1- 2 mag elfogyasztása halálos. A korallbogyót én nem ismerem.
(De ezeknél sokkal tutibb a tiszafa. Annak a növénynek minden része súlyosan, halálosan mérgező, kivéve a magot körülvevő piros magköpenyt.)
3/4 anonim válasza:
Ja, én is nagyot néztem, amikor a tanárunk elkezdte tömni magába a piros tiszafabogyókat. :D Aztán mondta persze, hogy a magot köpjük ki. Édeskés íze van, de undorítóán nyálkás, mint a g£ci. :DD
4/4 A kérdező kommentje:
A Guiness 2007 szerint a ricinus a világ legmérgezőbb növénye. De bárki is elfogyasztana 20 bogyót, szörnyű kínok között halna meg...
2012. szept. 6. 07:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!