Hol fő fel hamarabb a víz? (többi lent) Fo ntos lenne!
Termodinamika. Magasabb nyomáson magasabb a forráspont, alacsonyabbon alacsonyabb. Ezért a hegy tetején - ahol alacsonyabb a légnyomás - kisebb a forráspont.
A víz egyébként nem fő meg, azt például a hús szokott. A víz felforr.
Ezen kívül a "hamarabb" is elégy pongyola kitétel, mert ez ugye egy időtényezőt jelent. Márpedig lehet, hogy alacsonyabb hőmérsékleten forr fel a víz, de ugyanakkor lehet, hogy ezt lassabban éred el, mert pl a kiindulási vized hidegebb, vagy mert a gázlángod kevesebb hőt termel az oxigénhiány miatt.
Tanulj egy kis precizitást, a fizikában fontos.
Köszönöm a válaszokat.
Alex J. köszi az indoklást a 2.válaszolónak. Nem véletlenül írtam, hogy fő.
3.válaszoló: tudok precíz lenni abban amiben akarok, de a fizika nem éppen a kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!