Ez igaz lehet? Valamilyen genetikai eredetű betegség okozhat növekedést felnőttkorban?
Egy illető váltig állítja, hogy tizenéves korában 178 centi volt a magassága, majd 25-30 éves kora között még nőtt hozzá 15 centit, így lett 193 magas. Nem nagyon akarom elhinni, de ki tudja.
Ritka genetikai betegség okozhat ilyet?
Hát ez egy óriási kamu szerintem. A végleges felnőttkori magasságot tizenévesen elérik az emberek, utána lezárulnak a csontok epifízis zónái, és kész. Nem vagyok a téma szakértője, de így emlékszem rá bioszóráról.
Olyanról már hallottam, akiknél nem állt le a növekedés tizenévesen, mert egy jóindulatú daganat nyomja a hipofízist (agyalapi mirigy), és így nőnek egy ideig folyamatosan, ez az óriásnövésűekre jellemző (220-230 cm). Olyanról is hallottam, amikor egy felnőttkori betegség következtében beindul a növekedési hormon termelődése újra, de ez már magasságbeli növést nem okoz, csak megnyúlik tőle az arc, a fülek és az ujjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!