Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberek nagy többsége hogy...

Az emberek nagy többsége hogy hogy fél a sötétben?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ha valaki pl este megy haza, akkor sokkal jobban odafigyel a környezetre és a hangokra, mintha nappal tenné.

Oké, hogy este kevesebbet lát, na de ez miért befolyásolja a dolgot?

Miért van az, hogy az emberek nagy többsége este valami "menedéket" (lakás, stb) "keres" a sötétség elől?

Érdekelne minden.:)

2012. aug. 24. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Félnek az ismeretlentől. Szerintem nagyjából ennyi a magyarázat. Sötétben nem látod, hogy mi van egy sötét zugban.

Ja és este kevesebben vannak az utcán, mint nappal.

2012. aug. 24. 18:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Ezen én is csodálkoztam. (most az alvás kivételével)

Egy kisebb városban este SENKI sincs az utcán de még autó se.

Fura.:)

2012. aug. 24. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Közbiztonságról hallottál valamit? Na pont ezért nem látni sok embert este későn!
2012. aug. 24. 18:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Legtöbben a saját félelmeiktől félnek. Aki nincs békébe önmagával, netán rossz a lelkiismerete, a belső világa, az mindenben ellenséget vél látni, hallani.

A sötétben meg aztán csak az ösztöneire tud támaszkodni az ember. Ha azt gondolom, hogy a világ körülöttem rossz, félek tőle.

No, és persze, a sok hír, rémhír, valós, vagy felfújt támadás is ne van a tudatban.

Ezek az emberek amúgy fényes nappal is összerezzennek egy hangra.

2012. aug. 24. 18:46
 5/6 anonim ***** válasza:

az ősemberek nem féltek a sötétben, ők a szabadban aludtak :D

amúgy most nem pont az éjjellel kapcsolatos, meg az utcával meg a rémhírekkel. de ha téged beraknak valahova, és sötétség van, nem látsz semmit, azt se tudod hol vagy, mi van körülötted, szerintem mindenki félne. ez olyan reflex szerű.

2012. aug. 25. 00:52
 6/6 anonim válasza:
ősemberek nem aludtak csak úgy a szabadban, hanem hordákban éltek, és valamelyik mindig ébren volt, valamint fedezékben aludtak, ez legtöbbször egy barlang volt...
2012. aug. 25. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!