Nyugati irányban van egy érdekes csillag?
Milyen színű,amit látsz?
Mert én tegnap este sima kékes fényű csillagszerűt láttam,csakhogy mozgott.Aztán meg hirtelen kialudt a fénye,mintha láthatatlan akarna lenni.
Szóval érdekes volt,nemtudom mi volt az.
Próbáld meg beazonosítani a Stellariumban.
1. Villódzó csillag - a légkör páratartalma és a porszennyezettség miatt a csillag fénye mindig máshogy törik meg az égbolton, ezért látszik úgy, mintha villogna és különféle színekben játszana
2. A fényes pont, ami megy egy irányba, majd eltűnik, az műhold. Amíg a nap fénye tükröződik rajta, addig ragyog, majd amikor beér a Föld árnyékába, akkor eltűnik.
Ennyi.
Pulzál? Villódzik? Az csillag lesz, csak azok nem térnek ki a helyükről. Nyugat felé az Arcturus az olyan csillag, ami nagyon szép fényes. Ha belehúznád a Göncöl-szekérbe, akkor pont a közepén lenne. Valószínűleg azért tűnt el, mert egy kicsi felhő eltakarta.
Ha állandó mozgásban van, akkor az műhold. Ha nagyon nagy, akkor valószinűleg az ISS (International Space Station - Nemzetközi Űrállomás), az viszont nem pulzál, max. elhalványodik, majd megint fényes lesz.
Nem ment! :D Csak mondom olyan, mintha "ugrálna".
Igen, tudom melyik a műhold, az nem az volt :)
De az utolsó válaszolónak igaza van, tényleg a Göncöl szekérbe bele lehetne húzni, és a középen lenne :)
Köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!