Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen szakmák foglalkoznak a...

Milyen szakmák foglalkoznak a genetikával?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel a genetika,biosz-kémia szakos vagyok gimiben,és az állatorvosi az álmom,de úgy tűnik arról leteszek mert nagyon nehéz(legalábbis annak mondják,annak tűnik,és nyilván az is xD :|| és nagyon drága).Bioszból és kémiából is 4-es 5-ös vagyok,de nincs meg bennem(főleg kémiából)az a tehetség,vagy nem tudom minek nevezzem,csak sok tanulással tudom ötösre vagy négyesre.

Lényeg a lényeg,a genetika nagyon érdekel,és milyen szakmák vannak,amik csak ezzel foglalkoznak?:)

2012. aug. 20. 22:45
 1/7 anonim ***** válasza:
pl genetikus? :D
2012. aug. 20. 22:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Jah bocs..azt kihagytam hogy a genetikuson kívül..-.- xD
2012. aug. 20. 23:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Még az orvosiról is lehet genetika felé menni, de olyan szakma, ami nem kér egyetemi végzettséget (vagyis valamilyen orvosi vagy biológiai végezttség) és csak genetikával foglalkozik, nincs. Az állatorvosi nem annyira nehéz, az anatómiát tudni kell, kell kézügyesség a boncoláshoz... lényegében minden más egyszerű szorgalommal is megoldható. De onnan azért nehezebb genetika felé tendálni. A biológus szak sokkal egyszerűbb. (Jó, hivatalosan a Bsc-t elvégezve is kapsz diplomát, amivel elméletben el lehet helyezkedni.)
2012. aug. 20. 23:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Te jártál állatorvosira?:O mert ha tapasztalatból mondod hogy nem olyan nehéz akkor most nagy kő esett le a szívemről xD a biológus szak is jól hangzik :)
2012. aug. 20. 23:22
 5/7 poiu ***** válasza:
Én biológus vagyok és elfogult. Helyedben és mindenki helyében biológus lennék - jó sok genetikával. Személyes genetikával (a géneket átadni kellemes) és elméletivel (mert az érdekes).
2012. aug. 21. 15:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem, én biológus vagyok. Innen a kibukottak mentek állatorvosira - ha van, aki el tudta végezni (és van), akkor nem lehet olyan nehéz. Elvégre a biológus sem egy elvégezhetetlen szak, csak a többség szép reményekkel jön, hogy ő szereti az állatokat, ezért biológus lesz, aztán sírva hagyja el az egyetemet az első sikertelen vizsga után és többé nem hallunk róla.

Viszont az állatorvosin a természetéből fakadóan több az anatómia és a boncolás, ami azért komoly felkészültséget igényel. (Egyszer volt szerencsém egy nagytestű haszonállatok anatómiájával foglalkozó vizsga felkészülését meghallgatni, nem durvább, mint amiket egy anatómia vizsgán néha kértek tőlünk. Csak pár egyéb szakszó van.)

De azért ne nyugodj meg olyan nagyon, én elég jó eredményekkel végeztem, és sosem okzott gondot a tanulás. De van olyan, aki hihetetlen szorgalommal végezte el a szakot, ő sem rokkant bele.

2012. aug. 22. 00:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm:) jól esett hallani hogy nem is olyan esélytelen az egész:)
2012. aug. 28. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!