Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha van egy jó elméletem a...

Ha van egy jó elméletem a csillagászat terén, hová küldjem, ahol foglalkoznak vele professzorok, illetve tudósok?

Figyelt kérdés
2010. aug. 30. 09:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz neked is professzornak kellene lenned, hogy foglalkozzanak vele, különben magasról lesz*rnak, akár helyes, akár nem.
2010. aug. 30. 10:13
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha technikai újítás, azt valószínüleg csak te gondolod újnak.
2010. aug. 30. 10:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én először valamelyik egyetem - mondjuk ELTE - csillagász tanszékén próbálkoznék... aztán vagy elhajtanak, vagy nem.

Egy nagyon kedves, imádott egyetemi tanárom (elméleti fizikus) egyszer azzal tessékelt ki minket a szobájából, hogy hamarosan jön hozzá egy "bácsi" az elméleteivel, és meg kell hallgatnia. :):)

(Bácsi idézőjelben, mert az említett prof is már bőven a 80at taposta.)

Persze lehet, hogy már eleve úgy hallgatnak meg, hogy úgyis hülyeség amit mondasz... vagy meg se hallgatnak... de megpróbálnám.

Egyébként tényleg akkor van inkább esélyed, ha mondjuk van legalább egy csillagász/fizikus/stb. diplomád.

2010. aug. 30. 10:53
 4/10 dellfil ***** válasza:
100%

Szerintem oszd meg velünk. Ne félj, senki nem nyúlja le. :) De ha ettől tartasz, annyit azért elárulhatnál, hogy milyen tárgykörre vonatkozik.

Azért én valószínűnek tartom, hogy kozmológia lesz az. :D Fogadjunk a világegyetem kialakulásával, (vagy mindig is meglétével) foglalkozik. Tévedek? :)

Különben, meg vedd fel a kapcsolatot az MCSE-vel. (Magyar Csillagászati Egyesület)

[link]

Ha belépsz, könnyebb dolgod lesz. (Bárki beléphet. Nem néztem utána, de nem hinném, hogy olyan eszetlenül magas lenne a tagdíj.) Hogy úgy mondjam így a "tűz" közelében lehetsz. :)

Ne haragudj, azért meg kell mondanom, hogy szkeptikus vagyok, még akkor is ha nem ismerem az "elméletedet". Nem igazán lehet úgy "újat" mondani, ami még bele is illik a megfigyelésekbe, és új megvilágításba helyezi a kozmikus jelenségeket.

dellfil

2010. aug. 30. 10:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

nálunk matekon meséltek tanárok olyan történeteket, amikor emberek kívülről jöttek be, hogy akkor ők most valami forradalmit csináltak, és meg kellett hallgatni. Próbát megér.

Másik ilyen dolog lehet, hogy ha van valami csillagászattal foglalkozó oldal, ahol csillagászok is vannak, és lehet csillagászati témákról beszélgetni, akkor oda beírni, vagy érdeklődni, hogy hol lehet ezt valakinek megmutatni - mateknál a kömal honlap ilyesmi, ahova van, hogy valaki beírja, hogy megoldotta az XY neves megoldatlan matematikai problémát, aztán rendre elmagyarázzák neki, hogy a bizonyításában mi is nem stimmel.

2010. aug. 30. 11:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ez az elméletem a gravitációról, fekete lyukakról szól.
2010. aug. 30. 14:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok sikert a prezentációhoz.Szerintem is a MCSE a legjobb hely erre.

Üdv

2010. aug. 30. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom legalább annyira meghökkentő és újszerűen zseniális, mint a párnappal ezelőtti szupertitkos katonai kód, amit 5 perc alatt megfejtettünk.
2010. aug. 30. 18:37
 9/10 anonim válasza:
Oszd meg velunk is:D
2010. nov. 23. 15:17
 10/10 paya válasza:
nem kell eleve elvetni semmit. Stewen Hawking prof. egy "vízvezetékszerelővel" vitázott éveken át.
2013. márc. 20. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!