Földrajz kérdés (CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK! )?
Na itt van egy térkép a földről. Ugyebár Japán és Kalifornia a Föld két 'szélén' vannak, nagyon messze egymástól... ahhoz, hogy Japánból eljussunk Kaliforniába, át kell utaznunk Ázsiát, Európát, nem? Vagyis bal oldalra kell elindulnunk, nyugatra.
Azt nem értem, hogy miért nem lehet jobbra elindulni, kelet felé és úgy jutni el Kaliforniába??
NEM viccelek, nagyon szégyenlem, hogy ezt meg kell kérdeznem, főleg, hogy ötös földrajz érettségit írtam..
hát én mindig csak ezt az'elterjedt' térképet láttam, ha elképzelem a Földet, mindig ez van a szemem előtt és szégyen nem szégyen eddig fogalmam se volt, hogy pl Alaszka és Oroszország mondhatni egymás mellett van.. meg én mindig úgy képzeltem el, hogy Japántól úgy jutunk el Kaliforniába, hogy átmegyünk Ázsián, Európán és az Atlanti óceánon..
most annyira hülyének érzem magam, ez most nekem olyan mintha kiderülne, hogy Magyarország nem is Európában van.. vagy nem tudom mihez hasonlítsam :D nagyon hülye vagyok :|
A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
Hát pedig komoly a kérdés és ötös lett a földrajz érettségim, de középszintű földrajz érettségihez földrajz tudás nem sok kell.. átolvastam 1x mindkét könyvet és ennyi volt kb. elég egyszerű, még az olyan síkok is jól megírják mint én :)
Kemény vagy... :D
Jó, én meg kb. középiskoláig nem is tudtam, hogy van olyan, hogy pünkösd. Mintha még alsóban lett volna róla szó néha, de átsiklottam fölötte. :D
Egy ilyen gifen is jobban látszanak a távolságok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!