Hogy jöttek ki a vízből a halak, miért nem pusztultak el?
Úgy, hogy nem úgy nézett ki a dolog, hogy hipp-hopp, egyszer csak gondolt egyet a hal, és kisétált a szárazföldre.
Ez a folyamat nagyon-nagyon sok nemzedéken át tartott. Ugyanis kezdetekben a szárazföld az élőlények számára maga volt a paradicsom - ellenség semmi, konkurencia semmi, az egyetlen probléma a szárazság volt, amit úgymond "meg kellett oldani". De most is rengeteg kétéltű van, ami vízben él, de képes hosszabb időt is a szárazon tartózkodni.
A halak kopoltyúja is képes részben levegőből felvenni oxigént (de csak erősen korlátozott mennyiségben). Egy lény, ami a levegő oxigénjét jobban fel tudta venni, egyértelmű előnyben volt a többivel szemben - ekkor ugyanis a levegő oxigéntartalma magasabb volt már, ergo több felhasználható energia. Innentől már csak pár millió éves lépés, és máris megvan az első lény, ami képes a szárazföldre menekülni, végül ott is élni.
Valahogyan így.
Sir Butcher ezzel csak egy apró probléma van.
A biológusok szerint nem azért fejlesztett szőrt az emlős,mert a körülmények ezt kívánták meg,hanem mert egy véletlen mutáció volt minden új és új tulajdonsága az élőlényeknek.Én ezzel ugyan nem értettem egyet soha,mert szerintem az élőlények változtak úgy,hogy a környezetet képesek legyenek elviselni.Azaz alkalmazkodtak és nem kiválasztódtak.
A kérdezőnek.
A táplálék miatt jöttek ki a vízből a halak.Egyre több és több időt töltöttek kint a vízből a táplálék miatt és a végén már nem volt szükségük a vízre.
"a szervezetében már ennek hatására valami változás történik,ami miatt később jobban tűri majd a hasonló körülményeket"
Van valami a lamarckizmusban ami nagyon közel áll az emberi gondolkodáshoz, mert annak ellenére hogy 150 éve megcáfolták és nem tanítják, nem lehet kiirtani a laikus gondolkodásból :) A szerzett tulajdonságok nem öröklődnek. Hiába edzette magát az a hal profi levegőszívóvá, az utódai közönséges halak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!