Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Akinek van egy kis ideje...

Akinek van egy kis ideje segítene megfejteni a lenti kérdésekre a választ? (istenről, lélekről)

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodom mostanában a lélekről,Istenről.

Te hiszel a lélekben? Ha igen,miért? Ha nem,miért nem?

Nem rég beszélgettem egy pszichiáterrel ezt tőle is megkérdeztem(hipnózissal is foglalkozik) Ő hisz a lélekben,pályája során sok dolgot tapasztalt és őszintén gondolja hogy a lélek léte ezekre a magyarázat.

Tudjuk egyáltalán mi is az a lélek? Személy szerint azt mondanám hogy energia. Hiszen a fizika szerint minden energia, én a fa a kutyám és stb.(bocs ha hülyeséget írtam)

Kitérve elmondanék egy gyors sztorit ami velem történt:

Nővérem volt egy kezelésen(mind1 milyenen) a lényeg hogy a gyomránál tevékenykedtek. Én akkor épp egy ismerősömnél voltam. 1x csak kivert a víz nagyon melegem lett hihetetlenül fájt a hasam a gyomromnál végig azt hittem hogy elájulok már azon voltam hogy szólok az ismerősömnek hívjon valakit majd ezek lassan elmúltak. Közbe az órát néztem mert pont velem szembe volt és fél 11-et mutatott. Aznap beszélgettem tesómmal kérdezte hogy hogy vagyok,elmeséltem neki ezt ő meg elhűlve mondta hogy pont aznap volt ezen a kezelésen és pont akkor a gyomrát kezelték. Nagyon meglepődtem,nem tudtam hogy ott volt!

A másik kérdésem: Isten létét(itt most egy magasabb rendű intelligenciára gondolok) miért zárják ki sokan? Bátyámmal beszélgettem is erről, ő nem tudja hogy Isten létezik-e vagy sem de szerinte nem kizárható.(ő eléggé jól ért a tudományokhoz, tekintve hogy informatikus és matematikus)

Tudnátok esetleg ajánlani ezzel a két témával(lélekkel és Istennel) foglalkozó irodalmat?(ha van akkor tudományos*) Előre is köszönöm!

2012. aug. 12. 15:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A tudomány a hit nélkül is létezett.

Amikor lemásztunk a fáról és elkezdtünk eszközt használni, volt már tudomány, de hol volt akkor még a vallás?Sehol.

Később a tudomány és a vallás egész jól el volt egymás mellett, amíg be nem köszöntött az inkvizíció.A vallás elvett a világtól rengeteg hasznos új felfedezést, amit kizárólag az egyházi dogmák vontak kétségbe, és pontosan emiatt haltak meg kiváló tudósok, mindössze azért, mert rájöttek az elkopott vallási tanok elavultságára.

Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy szerintem a tudomány nagyon is létezik a hit nélkül, talán jobban is érezné magát, ha az nem lenne.

2013. máj. 5. 15:04
 12/20 anonim ***** válasza:

Karbonát, ahhoz hogy valaki bármit megalkosson, a legfontosabb a hit, s lényegtelen az hogy miben való hit, egyszerűen hit önmagában, a saját alkotó képességében.

S abban pedig tévedsz hogy akkor nem volt hitvilág-- inkább az a helyes, hogy csak hitvilágok voltak de vallási közösségek az nem. Akkor is hittek a lélekben amikor csak törzsekben éltek- azt gondolták pl hogy az emberi lélek az árnyékuk és tiszteletből nem léptek a másik árnyékára. Úgy gondolták hogy amikor alszanak akkor a lélek eltávozik. a holt lelkeket fába, kőbe stb képzelték. A nagy szellemeket a horizonton túl stb.

Valamikor nem gátolta a hit a szellemi felemelkedést, csak már a bigottá lett vallásosság vált ártalmára az embernek.

2013. máj. 5. 23:41
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Beteszek nektek egy részletet egy fejezetemből és gondolkodjatok, hogy az élet és a Földünk ismerete miért is olyan fontos, tudományosan, misztika nélkül! CSak a fogalmakat használtam fel, mert ez a közismert és nekem se jutott volna jobb az eszembe, mint amit a filózók kitaláltak

25.f. Egy kicsit a két lélekről...

Saturday, February 26. 2011 | Címkék:

Emlékeztek mit írtam előző blogban, hogy két lelkünk van és hogy a földünk bizonyos értelemben élő. Egész életemben azt keresgéltem, hogy találjak valakit olyan képességekkel, mint ami nekem lett. De minden régi, vagy mai írás csak részletek vagy homályos utalások voltak. Míg nem egy valaki közületek, egy kedves olvasom, hívta fel a figyelmemet egy nagyon régi kőtábla fordítására, ami könyvben is megjelent.

Először találkoztam olyan ember által írt szöveggel, ami szinte ugyan az, amit én megtapasztaltam Vagy is az illető, aki kőbe véste, bizony nem csak elhagyni volt képes a lelkével a testét, de a földünk belsejébe is alászállt és visszatértekor így mesélt róla.

XIII. Smaragdtábla

Élet és Halál kulcsai

Mélyen a föld közepén van a virág

a Szellem forrása, mely megköt minden alakzatot.

Mert tudd, hogy a föld testben él

mint ahogy te is saját alakodban lakozol.

Az élet virága olyan mint Szellemed helye

és a földön keresztül áramlik éppúgy mint a tied saját alakodban;

A földnek és gyermekeinek saját életéből

ad, megújítva a szellemet testről testre.

A Szellem testedet alakítja,

formálja és körvonalazza.

Tudd meg, hogy alakod kettős,

a kettő között egyensúly áll fenn, míg alakod állandó.

Tudd, hogy mikor a halál hozzád közel, egyensúlyod megbomlott.

Csak azért jön a kaszás,

mert az egyik pólus elveszett.

Tudd, hogy az Amenti éltet adó titka

a pólusok egyensúlyba hozásában áll.

Minden létezőnek alak és élet adatott.

Mert pólusaiban a Szellem él.

Nem látod, hogy a föld szíve a kiegyensúlyozója

mindennek mi rajta létezett és létezik?

Szellemed forrása a Föld szívéből jön,

mert alakodban egy vagy vele.

Ha megtanultad magad egyensúlyban tartani,

a föld egyensúlyával leszel egy.

Létezel majd míg a föld létezik, alakot csak vele együtt váltasz:

a halál karma nem jön érted csak mikor a földért.

Alakod addig érintetlen marad,

míg minden forma elmúlik.

Ezt azért tartottam fontosnak betenni, hogy lássátok azt, hogy nem kitaláció mid az, amit írtam. Csak hát nagyon ritka képesség, és nem mindegy merre keresgéli az ember a válaszokat életre és halálra, egészségre és lélekre, isteni Erők után is kutatva. Komolyan nagyon örülök ennek, hisz oly sokszor hallgattam csak azért, mert nem találtam az enyémmel azonos gondolatokat senkitől. S ezért úgy voltam vele életem során, mi a csudának meséljem bárkinek is, úgy sem hiszik el. -annál inkább veszélybe kerülne az életem azok miatt, akik viszont elhinnék...a politika és a tudósok egy csoportja miatt...

Csak azért nyíltam meg még is, mert először is nem tudhatom meddig élek, a jóslatszerű látomásban pedig nem hiszek, egyébként amint hallom, és olvastam, az a bizonyos kődarab”, amit a látomásban láttam felénk repülni, sajnos megjelent az űrben és felénk irányul az útja. Egy ideig még reménykedtem a múltkori kisebb becsapódás után, hogy talán az volt a látomásomban. Azt olvastam épp valamelyik nap, hogy ami most láttak meg kődarabot” a csillagászok, Ő szerintük felénk halad, de elhaladhat mellettünk 2012. ben.

Aztán csak 2029. ben lesz vagy utána rázós, amikor útjának körívét ismételve, megint megközelíti a bolygónkat. Ezt olvastam a csillagászati hírekben.

Tudjátok féltem az embert, az életet, különösen azokat, akik végtelenül jók és rendesek és van belőlük elég a földön. A baj csak az, hogy szép számmal van a gazemberekből is. S most nem a csirketolvajokra gondolok, vagy a pitiáner bünözőkre, hanem a nagyobb gazemberekre akiknek eszük is van, na és öltönyben grasszálnak, vagy köntösben fejfedővel és egyébb drága hacukában, mindenhol a viágunkban!

Aztán itt van a hit kérdése is, az ember a földünk egyik lelkét tulajdonképpen sárral dobálta, elnevezte mindennek csak épp szentnek nem. (ördög, sátán) aztán Isten Szellemét kihelyezte a csillagos végtelenségbe, ugyan akkor a földünket nem tisztelve, annyi kárt okozott ez eddig, hogy azt csodálom, megtűr a hátán a Föld bennünket…talán csak annak a sok-sok jóembernek köszönhetően, akik csak teszik a dolguk, de nem ártanak készakarva senkinek.

2013. máj. 5. 23:55
 14/20 anonim ***** válasza:

11/ azt írtad;"A tudomány a hit nélkül is létezett.

Amikor lemásztunk a fáról és elkezdtünk eszközt használni, volt már tudomány, de hol volt akkor még a vallás?Sehol."

Igazad van a vallás az egyfajta hit valamiben- de valamiféle szellemvilág-hit előtte is volt.

Tények ezek a hitek? nem.- csak feltételezett teóriák valamiről amit csak remélnek.

S mi a tudományos megállapítás először, feltételezett teória, aztán hit a teóriában és ezért folytatja tovább a kutatást.

Vagy is a megállapításod, hogy a tudomány meg van a hit nélkül, nem reális.

2014. febr. 22. 12:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz.

Nem hinni kell az elméletekben, hanem igazolni, vagy cáfolni őket.Soha semmilyen elméletet nem mozdított előre az, hogy valaki hitt abban, hogy az elmélet igaz vagy nem helytálló.

Még maga az elmélet megalkotója sem azért alkot elméletet, mert hisz abban, hogy igaz az elmélet, hanem mert valamilyen megfigyelés arra enged következtetni, hogy az elmélet igaz.A cáfolat is ugyanígy működik.

Tehát nem kell semmilyen hit a tudomány működéséhez.

2014. febr. 22. 15:37
 16/20 anonim ***** válasza:

enyje 15/ csak gondolkodj.

Egy tudósnak eszibe jut egy teoria, átgondolja, és még csak hinni kezd benne, mert ha nem Hinné, Képzelné azt, hogy a teóriája igaz LEHET, akkor nem állna le vég nélkül kísérletezni vagy újra és újra, mint egy megrögzött, számolgatni megannyi egyenletet.

Tehát azért teszi mert valamiben HISZ de csak a saját képzeletében születettbe. Aztán a sok kísérlet vagy rengeteg számolás, méricskélés vagy azt igazolja, hogy jó volt a MEGérzése, vagy pedig nem volt jó, mert valami még hiányzott belőle.

aztán eltellik egy kis idő jön valaki más elolvassa a teóriát és neki is eszibe jut valami amit kifelejtett az előde belőle és annyira HITTEL kezd neki a kísérleteknek-- bár mindenki azt mondja neki ez marhaság, nincs értelme, sehova se fogsz jutni ezzel, vagy épp azt ismételgeti babonásan még az ördög fog ártani neked...

De mivel Ő HITTEL kezdett hozzá így befejezi és megalkot egy új tökéletesebbet, amit az elődje elkezdett.

Miért mert egyedül Ő hitt a teóriában a hibás számítások, vagy mérések ellenére!

Elég érthető voltam? 15/ válaszol HIT nélkül mit se tudnánk kezdeni az életünkkel a hit mindenhez szükséges!

Megint más napra tartozik a VAK-hit.

2014. febr. 23. 01:19
 17/20 anonim ***** válasza:

Kérdező olvas bele és megérted-

19. f. A két csodálatos lelkünk. - A létezés fantasztikuma

semmi köze a vallásokhoz csak a fogalmak lettek kölcsönvéve mert ez ismert, és nincs is reá megfelelőbb- különben se vagy filozófus, hogy új fogalmakat alkossak.

2014. febr. 23. 01:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Ezt ajánlanám mutasd meg a bátyádnak is.

6f. Lelki életünk, egészségünk.

Ebben pont találsz magyarázatokat és egy jelképes ábrát is

de ez a harmadik blog amit mint emlékezést írok és segítésképpen, előtte írtam még kettőt. Azt is megtalálhatjátok. A számtalan feltett kérdések hozzák fel belőlem az emlékeimet és mind azt amit tanultam vagy tapasztaltam, gyakorlatban használtam.

2014. febr. 23. 01:55
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem, nem azért teszi, mert hisz, hanem mert valami arra engedte következtetni, hogy az elmélet igaz.Előbb megfigyelés, majd következtetés, végül elmélet.

Nagy a különbség.

2014. febr. 23. 04:04
 20/20 anonim ***** válasza:

jó rendben.

Akkor most válaszolj létezik az idő? hiszed hogy van vagy nem hiszed? Képes vagy megfigyelni és azután meghatározni? vagy csak hiszed az idő létezését.

Az atom bombát amikor feltalálták, nem megfigyelések alapján történt,- csak számítások és logika. Csupán csak Hittek annak sikerében az első kísérletnél-- de még ők se számítottak arra hogy valóban sikerül és ekkora pusztító erő felszabadulására!

Valamiben Hinni az nem feltétlenül vallásokban való hit.

Hit nélkül nem létezhet az élet, hinnünk kell önmagunkban, a szeretteinkben hihetünk a munkánk értelmében, de hinnünk kell számtalan dologban ahhoz hogy erősek, kitartóak maradjunk. Ez hajtja a legtöbb feltalálót, tudóst, hogy hisz abban amit megakar valósítani, holott még csak gondolat.

2014. febr. 23. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!