Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lehetett ez? Esetleg...

Mi lehetett ez? Esetleg valaki látta? (csillaghullás közben kb kelet felől)

Figyelt kérdés
Ma este 2012 08 11-én kb 23:45-kor kelet felől kb 45°-50°-ban egy hirtelen, erősen felizzó kb tenyérnyi nagyságú csillagszerű dolgot láttunk. körülbelül 5-10 másodpercig tartott.

2012. aug. 11. 23:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Perseidák. Ma a leglátványosabb.
2012. aug. 12. 00:06
 2/14 A kérdező kommentje:
nem az volt.már láttuk máskor is cask épp az ellenkező irányból.és 5-10 mp-ig menne egy hullócsillag? ja és azt elfelejtettem leírni hogy alig haladt.szóval szemmértékkel csak max 6 centit ment
2012. aug. 12. 00:09
 3/14 anonim válasza:
Azt írták a neten, hogy valami műholdat is lehet ma látni. Amúgy irigyellek,én majrézok egyedül kimenni.
2012. aug. 12. 00:12
 4/14 A kérdező kommentje:
én sem egyedül voltam XD anyámmal.ő vette észre de én is láttam.ő látta kb 3-4 hete
2012. aug. 12. 00:16
 5/14 anonim válasza:
Mázlisták. Én félóráig néztem a felhőket, majd belenyugodtam, hogy ma sem lesz semmi izgi. :D
2012. aug. 12. 01:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Én olyan 10 körül kinéztem az ablakon hogy mennyire fog befelhősödni, erre nekem jobboldalról az égen valami izzó cucckombó jött, de nagyon gyorsan. Óóó mondom milyen szép hullócsillag lesz ebből amikor itt lehullik. Nem hullt le,hanem ugyanolyan gyorsasággal haladt tovább. Meteorit darab volt, de csodás :)
2012. aug. 12. 06:57
 7/14 anonim ***** válasza:

VAlószínű Irídium volt. Műhold napkollektorán megcsillant a napfény, és azt láttad. EZt hívják Irídium felvillanásnak. Hasonló a Nemzetközi Űrállomás fénye is, de az végigszeli a fele égboltot:)

További infó:

[link]

[link]

2012. aug. 12. 09:54
 8/14 anonim ***** válasza:

"alig haladt.szóval szemmértékkel csak max 6 centit ment"

Ez lehetett attól is, hogy az oldalirányú (laterális) sebessége hozzád képest kicsi volt, vagyis leginkább feléd haladt, oldalirányban nem sokat. Ilyet tapasztalsz akkor is, ha egy jármű majdnem teljesen veled szemben halad.

2012. aug. 12. 12:06
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha elmondod, hogy hol laksz, akkor még is tudom keresni, hogy melyik Iridium műhold villanását láttad!
2012. aug. 12. 13:09
 10/14 A kérdező kommentje:
Kecskemét. Északi része Budapest fele.
2012. aug. 12. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!