Ha kihul a fold magja, mi tortenik?
Új vagy a tudományba?Nem baj, majd belejössz!A mágneses tér az a Föld folyékony magjának áramlásaitól alakul ki.Tehát ahhoz hogy legyen mágneses tér kell folyékony magnak is lennie.Ha a mag fagyott, akkor ez nincs.A mágneses tér egy pajzsként szolgál a Földnek a nagy energiájú részecskékkel szemben valamint az ionokkal szemben, amiket a napszél bőségesen tartalmaz.Valamint már írták előttem a kozmikus háttérsugárzást, ami szintén bombázná a Földet.A nagy energiájú részecskék ionizálnák a légkört, ha nem lenne akadályuk.Ezt lehet is látni az északi területeken, mint Kanada vagy Finnország.Az északi fény ionizált gázok fénye.Tehát ha nem lenne mágneses tér annak a földi élet nem örülne, mert az iszonyatosan megnövekedett sugárzást ki kéne bírniuk.Az űrhajósok ezt szokták is tapasztalni, hogy a sugárzások az űrben áthatolnak rajtuk.Mikor lehunyták a szemüket gyors kis fényeket láttak.Ez volt a sugár.Ennek ha hosszabb oideig van kitéve valaki súlyos egészségügyi károsodást szenvedhet.
A Föld magjának kihülése még azt is előidézné hogy megállna a lemezek mozgása.Leállnának a hegységképződések,a vulkanikus tevékenységek,a tengeralatti hátságok lemezképző folyamatai, és a szubdukció.A vulkánok leállása ismét rossz lenne, ugyanis mondhatjuk, a vulkánok a föld melegítői.Azzal hogy folyamatosan füstöt és gázokat juttatnak a légkörbe , szépen melegen tartják bolygónkat.Bár az utóbbi 150 évben a bolygó melegen tartásának feladatát átvettük mi.
Koszonom a valaszokat!
Csak azert kerdeztem mert megtudtam, hogy folyamatosan hul a fold magja es erdekelt, hogy mi fog tortenni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!