Letudok fényképezni egy hullócsillagot?
Figyelt kérdés
FujiFinepix S3200-as gépem van és arra szeretnék választ kapni,hogy ezzel le tudom-e fényképezni a hullócsillagot és ha igen akkor milyen beállításokat kell használnom?2012. aug. 9. 08:43
1/4 anonim válasza:
Hát nagyon nehéz, de le lehet. Ennél profibb felszerelés kell hozzá szerintem, és jó hosszú exponálást kell csinálni nagylátószögű objektívvel (az égbolt minél nagyobb részét belásd), és elkaphatsz egyet. Vagy elkezdesz fényképezni hosszú záridővel, és esetleg egyiknél pont elkapsz egyet (érthető, hogy erre nagyon kicsit esély van)
2/4 anonim válasza:
Annyira nem rosszak az esélyek, mert a Perszeidák most 12-én jönnek.
Tégy előzetes próbát, legnagyobb rekesznél hány perces expozíció az, amikor a szórt fény még nem lesz túl zavaró a képen és a csillagok sem égnek be. Ez erősen függ attól is, mekkora a zajszennyezés ott, ahol vagy. Ha nem akarod, hogy a csillagok ívet húzzanak, akkor fél perc lehet a max.
Feltételezem, hogy a gépen van dark frame subtraction. Ha hosszú záridőnél nem kapcsol be automatikusan, akkor kézzel kapcsold be.
3/4 anonim válasza:
Kettes vagyok.
A szórt fényt Photoshoppal jórészt utólag is el tudod tüntetni az Adjustments/Levels segítségével.
4/4 anonim válasza:
nem mert be leszel baszva és lekésed az égitest jelenlétét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!