Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberi test kibirná a...

Az emberi test kibirná a fénysebességel való utazást?

Figyelt kérdés
Ha egyszer feltalálnánk, hogy kell fénysebességgel utazni, kibirná az emberi test, vagy akár egy emlős?
2012. júl. 24. 18:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Üdv., W. Gábor vagyok!

Nem csak a gyorsulás a gond. A dopler jelenség a fényre is érvényes. Fénysebesség közelében már minden a nem az űrhajóról szárnyazó fény frekvenciája a gamma sugárzás spektrumába tolódik el. Tehát az efféle utazás nagyon erős radioaktív sugázásnak teszi ki az űrhajót, ami roncsolhatja a szerkezetét, az elektronikát és mellesleg az embert is aki a géppel közlekedik.

2012. júl. 25. 00:48
 12/15 anonim ***** válasza:
37%

"Csak szólok, hogy nem bírná, mivel ahogy gyorsul, még ha nagyon lassan is, a tömeg a sebesség növekedésével egyre nagyobb, így egyre lassabb gyorsítás lenne csak lehetséges, különben véres pacává kenődnénk szét :)"

Értékelés: 100 %.ban hasznos.

Az első vagyok, és én is csak szólok: látom, a "nem" válaszomat 0 %-ban hasznosra értékeltétek.

:-(

2012. júl. 25. 10:24
 13/15 2xSü ***** válasza:
100%
Első: Gondolom azért, mert valakinek nem tetszett a válasz, mert nem győzted meg arról, hogy a válaszod helyes. Én nem szavaztam rá, de így mindenféle indoklás nélkül nem is értékelném hasznosnak a válaszodat. Persze ízlések és pofonok ugye… Oké, szó szerint a kérdésre megadtad a választ, de ugye az értékelés sem arról szól, hogy a válasz helyes-e, hanem hogy hasznos-e.
2012. júl. 25. 11:31
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Sokat tudtam meg nektek köszönhetően.

2xSü : igen jól látod a helyzetet, én is azért nem értékeltem, mert nem győződtem meg arról, hogy a válasza helyes, nem magyarázta el, de ezért nem hibáztatom... ( bocs a sok "nem" -ért, NEM direkt volt :D )

Szóval a fénysebesség 99,99 %-ával képes az ember utazni, nem halna bele, még ha akár több évig is eltart a felgyorsulás, és nem ütközne neki semminek, aminek elég kicsi az esélye :)

2012. júl. 26. 10:46
 15/15 anonim ***** válasza:
76%

Igazából, egy hatás lenne, amivel akár fénysebességig is lehetne gyorsítani az embert, anélkül, hogy károsodás érné:

Ez pedig a zuhanás, vagyis a gravitációs gyorsulás. Az egyformán hat a testre, így ha az űrhajós együtt zuhan az űrhajóval, akkor jóformán bármeddig felgyorsulhat anélkül, hogy szétkenődne az űrhajó falán :)

Más téma, hogy ez totálisan kivitelezhetetlen jelenleg, mivel ehhez kéne egy akármekkora gravitációt kifejtő test, amit könnyedén tudunk mozgatni...

2012. aug. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!