A gondolatnak és az érzelemnek vannak atomjai?
Inkább elektronok, vagyis elektromos töltések formájában nyilvánul meg az agyban. Tekinthetjük ezen fogalmak az anyagi megnyilvánulásának is.
Hogy EZEK mögött mi is van pontosan, nem fogsz materiális választ kapni rá, mert ezzel más tudományág foglalkozik, pl pszichológia (...és ezotéria, már ha lehet ezt tudománynak nevezni).
Úgy léteznek, mint jelenségek. A magasan szervezett matéria jelenségeiként. Jó-jó tudom, vannak akik "fordítva" látják a dolgot, és az "alantas" matéria náluk csak "váz", a lényeg a "szellemi" és "lélek".
Akár így, akár úgy nézzük, a gondolat, érzelem, nem atomokból áll, hanem - szerintem - csak szükség van az atomok jelenlétére is. :)
dellfil
Nem csak anyagi jelenségeket látunk és nem csak ezeknek adunk nevet. Különbség van a szén, a gyémánt és a grafit között. Jól látható, érzékelhető különbség. De nincs külön „atomja” egyiknek sem. Amiben eltérnek az a struktúra, a rendszer, amit maguk alkotnak.
A tudomány azt mondja, hogy vannak agysejtek, amelyek információt tárolnak, továbbítanak, feldolgoznak. Az információ az, a jelek rendszere, az agy működése az, ami megkülönbözteti a gondolatot, az érzelmet és minden más dolgot.
Kicsit olyan ez, mint a TV vagy a monitor. Három szubpixelből épül fel a kép: piros, zöld, kék. Ezekből kever ki minden színt. Van értelme azt mondani, hogy a kép narancssárga? Van. Van értelme keresni a narancssárga pixeleket? Nincs. Mi akkor a narancssárga a TV képernyőjén? A három alapszín megfelelő kombinációja, rendje. Nincs narancssárga pixel, nincs külön „titkos” vagy „anyagon túli” jel, ami továbbítaná, vagy megjelenítené a narancssárga színt.
Logikusnak tűnő,nagyon szép választ találtam itt:
Balogh Béla:"A VÉGSŐ VALÓSÁG" (Bioenergetic Kft.)
52-69. old.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!