Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A plazma mérgező?

A plazma mérgező?

Figyelt kérdés
Láttam neten, hogyha félbevágok egy lila szőlőt, és melegítem mikroban, akkor plazma keletkezik. Meg akarom csinálni, de félek, hogy ha kinyitom a mikrot, szétterjed a lakásban, és mérgező. Amúgy a mikronak lehet tőle baja?
2012. júl. 19. 14:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Most akkor lehet, hogy nem is én vagyok a hülye? :)"

Nem lehet.

Egyébként vannak kételyeim arra vonatkozóan, hogy az a videóban valódi plazma lenne.

2012. júl. 19. 16:09
 12/17 A kérdező kommentje:

Jaj, bocsánat, nem tudtam hogy tudóssal van dolgom, aki mindenbe beleköt. Elnézést, Einstein úr, én egy brutál buta emberke vagyok, magának mindenben igaza van és elnézést ha valaha is kételkedtem.

-.-

2012. júl. 19. 16:14
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyébként ezt nem égő gyufával szokták csinálni? Mondjuk akkor a leírások alapján tényleg mérgező ártalmas keletkezik. De a szőlős szerintem nem működne, és igazából a gyufásban sem hiszek. A plazma halmazállapothoz több ezer fokos hőmérséklet kell. Gyakorlatilag elcseppfolyósodna mikró.
2012. júl. 19. 16:16
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem plazma lett a szőlő levéből, hanem gázok távozta el belőle a melegítés hatására amik gyúlékonyak.

Ha az plazma lett volna, akkor elolvadt és elfolyt volna az üveg, a mikró, az ember, a ház, a környék....:D Mivel kissé meleg! :P

Szobahőmérsékleten és atmoszferikus nyomáson is elő lehet állítani egyszerű plazmát, a hideg plazmát, ha két elektróda közé hélium és oxigén keverékét juttatjuk.

De nem láttam a videóban egy elektródát sem . :)

2012. júl. 19. 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:

Akkor valaki nekem is fejtse ki, mi történik az égő gyufával és a szőlővel. A gyufásat próbáltam, szobahőmérsékletű, 3-4cm átmérőjű fényes foltok szállnak fel/magnetron felé.

Kérdező: a mikrónak rossz mindenképpen. (Ezért vettem 5-ösért sajátot)

2012. júl. 19. 17:42
 16/17 anonim ***** válasza:

[link]

plazma=ionizált gáz

itt van nagyban: http://www.youtube.com/watch?v=hIkNY5xjy5k

http://www.youtube.com/watch?v=_m7KbVjj7kc

http://www.youtube.com/watch?v=Jm3rHONOr9o

Amúgy szerintem dinnyével is menne, abban is sok az elektrolit, csak nagyobb mikró kell (akkor inkább makró hihi).

2012. júl. 19. 23:05
 17/17 anonim válasza:
Lehet Ukrán szőlő!!
2012. júl. 20. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!