Van Magyarországon mérgező házas csigafajta, vagy tulajdonképpen mind ehető? És mi a helyzet a meztelencsigákkal?
Fúoáááájjjjj!!!!
Tavaly nyáron teli volt gusztustalan, undormányos meztelen csigákkal a kert. Ha megint előjönnek, majd jöhetsz hozzánk. Nálunk aztán kedvedre csemegézhetnél.
Megerősítem a meztelen csigák mérgezőek, és a többi "házas" csigaféle közül is a nagy méretű kerti éti csigát szokták gyűjteni. A Franciák szeretik, szerintem nem lehet annyira rossz bár állítólag rágós (szín izom).
Úgy tudom meg kell várni amíg kibújik és úgy beleejteni a forró vízbe, így azonnal meghal szegény és az izmos ehető része kinn marad, könnyű levágni, a házban lévő belsőséget nem szokták megenni, azt ne főzd vele, lehet a kutyáknak is azzal volt bajuk.
(Ilyen jót rég nem nevettem amikor először olvastam.)
A parazitákról még nem halottam, lehet érdemes lesz utánanézni, mert én is ki akarom próbálni. De szerintem a főzés kicsinálja azokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!