Mi a helyzet a Föld irányába haladó 3 nagyméretű dologgal?
Első: Apophis.
Egyébként nem tudom mi lehet a másik kettő, vagy ez egyáltalán az-e amire te gondolsz, de hátha segítettem.
Semmi, baromság volt és nem is jött a Föld felé. Ezért a hülyék akik hangoztatták mostanra elhallgattak.
Ahogy ha észreveszed a gyilkos Föld felé közeledő X bolygóról szóló híresztelések - amikkel 1-2 éve még minden tele volt - is alábbhagytak, mert mostmár ha 2012 végére ide kéne, hogy érjen már tényleg látható kéne, hogy legyen - mégsem látható semmi az ég világon.
Nagyon sok minden halad a Föld irányába.
Egyik legnagyobb dolog, ami az eszembe jut az Androméda-galaxis. Úgy 3 milliárd év múlva "összeütközik" a miénkkel...
De a közelben van néhány üstökös is, de valahogy mindig elkerülnek minket.
Bernardi fedeztek fel 2004. június 19-én a Kitt Peak Nemzeti Obszervatóriumban, Arizonában. Kisebb aggodalmat váltott ki, amikor a bolygó pályájának pontosabb ismeretében kiderült, hogy viszonylag nagy, 2,7%-os(!!!!) esélye van a Földdel való ütközésnek 2029-ben, ezzel rövid időre a veszélyes égitesteket minősítő Torino-skálán az eddigi legmagasabb, 4-es besorolást ért el.
A pontosabb számítások ezt később kizárták, de ekkor az égitest egy gravitációs kulcslyukon fog áthaladni, és szerencsétlen esetben 2036. április 13-án ütközik a Földnek, ennek az esélye eredetileg 1 a 45 000-hez volt, később, pontosabb számítások alapján ez 1 a 250 000-hez esélyre csökkent, de a kisbolygó így is 29 450 kilométerre halad el a Föld felszíne felett, közelebb, mint a geostacionárius pálya.[1]
Nevét Apóphisz egyiptomi isten után kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!