Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Folyékony nitrogént meginni?

Folyékony nitrogént meginni?

Figyelt kérdés
Hallottatok már erről a mítoszról, hogy a folyékony nitrogént meg lehet inni (gondolom valami kisebb mennyiségben), és nem lesz tőle baja az embernek? Én nem tartom személy szerint túl elképzelhetőnek, ti hallottatok már erről vmit?
2012. júl. 12. 15:36
 1/8 Smartguy86 ***** válasza:

Ha a kezedre öntöd, akkor se fagy le a kezed. A folyadék olyan gyorsan alakul gázzá a meleg bőrön, hogy egy vékony gázréteg képződik, így te arra öntöd rá a többi folyadékot, ami szintén egyből gázzá válik.

Viszont ha belemártod a kezedet, akkor igenis lefagy.

Nem tudom, hogy meg lehet-e inni, de a fenti logika szerint ha beöntöd a szádba, ugyanaz történik (végül is az ember szájában melegebb van, mint a bőrén).

2012. júl. 12. 15:50
 2/8 anonim válasza:
ha megiszod megfagy a szád belülről, végig a nyelőcsöved majd a gyomrod, ha eljut egyáltalán odáig a mennyiség. ha bejut a tüdődbe az maradnandó tippre halálos sérülést okoz. én nem javasolnám.
2012. júl. 12. 15:52
 3/8 anonim ***** válasza:
-200C körül forr a nitrogén. Ha megiszom, mennyire melegszik fel a gázréteg, ami a nyálkahártyával érintkezik? -100? -50? Én nem próbálnám ki. :)
2012. júl. 12. 16:18
 4/8 A kérdező kommentje:

elsőnek: igen, tudom, a szárazjeget is lehet kézben tartani, nem igazán lesz tőle baja az embernek, ha nem markolássza izomból.

harmadinak: én sem próbálnám ki, de hallottam valahol erről.

másodiknak: okos vagy :))

2012. júl. 12. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor nem is kérdés volt, csak egy teszt?
2012. júl. 12. 20:53
 6/8 2xSü ***** válasza:
Az oké, hogy a kezedről lefolyik a keletkező gázrétegen, mert ott van hova elfolynia. Viszont ha nem tud elfolyni, akkor egyedül a gravitációnak tud engedelmeskedni a folyadék, tehát érintkezni fog a bőrrel. Ha a zárt tenyeredbe öntenéd, akkor ugyanúgy lefagyna a kezed. A száddal ugyanez a helyzet. Onnan nincs hova elfolyni. Ha keletkezik gázréteg a nyálkahártya és a folyadék között, az nem tudná távol tartani a folyadékot a nyálkahártyától. A folyadék érintkezne a nyálkahártyával, és ott már egész jó lenne a hővezetés.
2012. júl. 13. 01:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy meginni nem lehet, max a szádba rakni, de oda sem azért hogy öblögess vele.
2012. júl. 13. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Be lehet _rövid_időre_ venni a szádba, majd ki lehet fújni (ekkor azonnal elforr az egész, nagyon látványos).

DE VIGYÁZAT!

A fogaidat el kell tüntetni az útból!

Ha nem teszed meg, simán szétporlik az összes elülső fogad.

2012. júl. 13. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!