Takygabor kérdése:
Mennyi az időeltolódás Magyarországon belül?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy Magyarország csupán egy időzónán terül el (GMT+1), de akkor is, valamennyi idő (másodpercek vagy akár percek is)biztos eltelik, míg (képletesen) a nap Fehérgyarmattól Ágfalváig elér:)2012. júl. 11. 19:18
1/7 Orlando Dos Santos válasza:
Természetesen igazad van, van eltérés, de jelentéktelen. Hogy pontosan mennyi - nyilván erre irányul kérdésed - ki lehet számítani, valaki biztos megteszi neked, én nem, ehhez túl meleg van.
2/7 anonim válasza:
3/7 GLadislaus válasza:
A Google térképéről lestem le az alábbi adatokat:
Az ország legkeletibb pontja a magyar-ukrán-román hármas határnál van: kb. keleti hosszúság 22,9°.
A legnyugatibb pont a magyar-szlovén-osztrák hármas határ: kb. 16,1°.
A különbség: 6,8°.
A lokális idő (nem zónaidő), tehát a napfelkelte, delelés, napnyugta stb. időpontja fokonként 4 percet változik, tehát az időkülönbség 6,8*4 perc = 27,2 perc.
4/7 A kérdező kommentje:
Imádlak benneteket, kiváló társaság vagytok!!!!
2012. júl. 12. 19:38
5/7 Orlando Dos Santos válasza:
Én nem számolgattam precízen mint fentebb Glausius, csak röpke becslés alapján (Föld kerület, szélességi fok, az ország mérete, stb..) kb. húsz percre saccoltam.
6/7 Orlando Dos Santos válasza:
Bocs a névelírásért, GLadislaus. Nem is tévedtem sokat a becslésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!