Operációkutatás LKAF általános alakjában mi az "m" és "n"?
Értem a tárgyat, a feladatokkal sincs gondom, a definíciók és telek is megvannak a fejemben. De nagyon sokban találkoztam egy számomra furcsa felosztással, pl az LKAF általános alakjában. Ebben az első feltétel ugyebár így néz ki:
x1+...+(a1,m)*(x1,m)+...+(a1,m+n)*(x1,m+n) = b1
Ha jól gondolom, akkor egy négyváltozós feltételben (x1,x2,x3,x4) az "m+n" értéke 4, de honnan tudom, mennyi az "m" és mennyi az "n"? Ezt egyáltalán nem értem.
Bakker, eszembe jutott:
x1,x2,...,xm a bázisváltozók, ezért nincs együtthatójuk, pontosabban az egy az együtthatójuk, vagy a nulla. (xm+1),(xm+2),...,(xm+n) pedig a döntési változók, ezért nekik lehet más is az együtthatójuk.
Most úgy adnék magamnak egy zöld kezet...
Mi az az LKAF?
Ne érts félre, én nem kötözködöm, sőt matematikus diplomámmal még hellyel-közzel bele is illek a tudós fogalmába, ráadásul tanítani is szoktam opkutot. Csak nem ugrik be, mi ez a rövidítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!