Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy 2012-ben Napkitörés...

Igaz, hogy 2012-ben Napkitörések és egyéb Nap aktivitások és az Ózon-réteg silány állapota miatt bekövetkezhet egy olyan katasztrófa ami nagy mértékben befolyásolná fajunk fennmaradását?

Figyelt kérdés
Vagy csak tévhit? A maják szerint 2012. dec.21én véget ér a világ. Mennyi lehet ennek a valóságalapja?
2009. júl. 7. 20:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

Ami tény: A maja naptár véget ér a megnevezett dátumban. De nem a világ vége jön el, hanem a Maja-naptáré. És a maják nem jósoltak semmit, szimplán "elfogy" a naptárjuk. De az sem véget ér, hanem ÚJRAINDUL. Hivatalosan az az "új kor" kezdete és minden 5125 évben így történik.

Olyan szép keveredések vannak :) A maja naptár végén érkezik egy bolygó (Planet-X vagy Nibiru), amelyik nagy hatással lesz a földi életre, kb. az emberiség 2/3-a elpusztul. Jön az ózon-megvékonyodás, amely szintén nagy hatással lesz. Ezt követik a napkitörések...

Lassan az összes lehetséges világvége-elméletet felállítják! Egyszer csak bejön valamelyik... Azt utána majd lehet mondani: ÉN MEGMONDTAM!

2009. júl. 8. 03:08
 12/24 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem van valami igazságalapja..utána néztem az éjszaka a dolgoknak...van egy bolygó,a Nibiru,ami 2012 dec.-en elvileg belép a pályára vagy mi és 3600 évente történik meg.és valószínűleg neki köszönhető az özönvíz(biblia.) + a jégkorszak is+Atlantisz víz alá kerülése.Szerintem az a hely is létezett...És a maják igen fejlettek voltak...
2009. júl. 8. 09:27
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

A Nibirura semmiféle tudományos alátámasztás nincs...

(Igaz, ennek ellenkezőjét állítják).

2009. júl. 8. 12:01
 14/24 anonim ***** válasza:
84%
Hát nemtom,igazábol rengeteg teoria,joslat látott már napvilágot ezzel kapcsolatban.Volt már üstökös,kisbolygo,meteor,járvány,Nap felégetés,árvizek(ugye üvegházhatás)Niburu meg még sztem sok minden.Én nemtom melyikben legyek biztos.De ha igaz hogy kihagytak 300 évet,akkor azt miért tették?Miért hagytak ki 300 évet?A kisbolygok és aszteroidák,meteorokkal kapcsolatban:miért nem lehetne azokat egyszerüen,jol kiszámitva,ügyesen szétküldeni egy hidrogénbombával?Ha egyszer megszülettek ezek a fegyverek,végre használhatnánk értelmes dolgokra is,nemcsak önmagunkat pusztitani az üzletért a pénzért az érdekért,hanem megvédeni azt a világot amelyikben élünk.
2009. júl. 10. 23:09
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A mai távcsövekkel mint pl. a Hubble ürtávcsővel már lehetne észlelni egy közeledö bolygot vagy akármit és igen csak messziről.Simán kivitelezhető lenne az ha ki lennének lőve az ilyen objektumok!Ha meg a darabok érkeznének a Földre akkor inkább darabokban mint egészben.De ha már igen távolban lőnénk szét az ilyen objektumokat,lehet hogy a darabok sem érnének el minket vagy csak töredék részük.Nem hiszem el hogy pl.valamilyen ürrepülövel nem lehetne elszállitani egy pár hidrogénbombát.Természetesen annyit amennyit kell söt talán még többet!Ez csak egy ötlet volt!De ehhez hasonlok pl.!Nem hiszem el hogy a mai technológiával ez nem kivitelezhető!Azonban még akkor kellene szétlőni amikor még igen messze van és léteznek már olyan szondák amik pl már az 1970-es évek ota repülnek az ürben azzal a céllal hogy elérjenek egy távoli bolygot vagy objektumot!Ugyanez kivitelezhető egy ürrepülővel a fedélzetén lévő x számu hidrogénbombával!Megvalosithato!!De ha még abban az esetben is majd az érdek meg az ehhez hasonlo gusztustalan dolgok fognak dönteni akkor tényleg szét fogja k'rni egy objektum a Földönket!A mai technikával már ez is kivitelezhető!
2009. júl. 10. 23:24
 16/24 anonim ***** válasza:
24%
(Mezei):D távcsővel már igenis lehet látni...és ha 23x nagyobb a tömege a Földnél,akkor mégis hogy lőjjék szét?:D:D:D Poén. Amugy meg már az amcsik táborokat építenek. a NASA meg nem akar nagy pánikot kelteni(Amerikában már az van)
2009. júl. 14. 23:36
 17/24 anonim válasza:
100%

annyian félreértik ezt a világvége szót...

igen lesz világvége , de itt jön a DE szócska, nem szó szerint kell venni azt hogy világvége.

Csupán annyit jelent képletesen , hogy a világnak vége lesz és egy új kezdődik... a maják úgy gondolták hogy az emberek megváltoznak más lesz a gondolkodásmódjuk meg egyebek...

ez csupán egy fordulópont lesz. ennyi az egész...

én úgy gondolom hogy lesz majd világvége de nem most. Lehet hogy sok a gyár és sokat ártunk szegény földnek de bírja az még egy jó darabig szerintem. Vannak okos kis tudósok azok úgyis kitalálnak majd valamit.

2009. aug. 29. 09:56
 18/24 anonim válasza:
100%
gyerekek elmarad a világvége xD [link]
2010. nov. 7. 16:05
 19/24 Cartox válasza:
Télleg lesz napkitőrés. És nem az ózon hanem a mágneses mező sérült meg. A nap kitörős olyan nagy lesz ami a földet eléri de mivel nincs meg a mágneses mező ezért mikor a földet elérik a nap molekulái akkor az különféle katasztrófákat fog okozni a terészetbe. Pl több lesz a föld rengés mivel gyorsabban fognak mozogni a közetlemezek. Majd kiderül hogy lesz e valami komolyabb is.
2011. jan. 14. 07:13
 20/24 anonim válasza:

Nos én rengeteg adatot gyűjtöttem,és elmondhatom hogy sokan nincsenek tisztában a dolgokkal.

Először is a nibiru a galaxysunk szélén jár.

Mivel 23 x nagyobb a Földnél,így éjszaka ma már látni kellene szabad szemmel is a vöröslő óriást. Én nem látok semmit :)

A NASA kijelentette 2012-re a napkitörést.

Nyílván a NASA nem játszik rémísztgetésekkel,ilyen formán biztos hogy meg fog történni,mint ahogy eddig is,csak most nagyobb kivitelben,ígyhát nem biztos hogy jól járunk.

Olvastam itt valaki véleményét a magnetikus mező eltűnéséről. Nos ez is tévhit,a magnetikus mező jelenleg is véd bennünket,de sajnos egy nagy része sérült,és ez elmondható az ozon rétegünkről is.

Ha a napkitörés létrejön,akkor a pajzsunk csak részlegesen téríti el a napból származó anyagokat,és a többit benyeljük,mivel az ozon már amúgy is egy szita.

A többi az északi,és a déli pólusunkon köt ki,és elektromos töltéssel ruházza fel a bolygó felületét,ami az elektromos berendezésekben felbecsülhetetlen katasztrófát okozhat világszerte. A helyreállítása legalább fél év,és ne feledjük,hogy volt már ilyen,és jó kis ideig maradtt áram nélkül a bolygó.

Ha a nap megbojgatja amár így is sérült mágneses mezőt,akkor (mivel a föld magjából ered) ezt a megbolydulást a mag visszaállítja,ami erős földrengéseket okozhat,gondoljunk csak a yellow stone park-i szupervulkánra egy esetleges erős földrengés következtében mit produkálna,kétlem hogy többet látnánk a napot,mivel elegendő anyag van benne amivel elhozhatja a nukleáris telet.(megjegyezném,ez a vulkán most a legaktívabb korát éli,egyéb sem hiányozna minthogy kitörjön). Dióhélyban,ha a mérések beszámíthatók,akkor mindenki felkötheti a bugyogóját,és ezek távol állnak minden majás baromságtól és az x bolyótól.

2011. febr. 14. 00:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!