A szivárványnak vannak végei? El lehet jutni arra a
helyre ahol kezdődik és végződik?
Figyelt kérdés
Nem tudom,hogy érthető-e a kérdés.Arra lennék kíváncsi (bár tudom hogy égi jelenségről van szó),de a szivárványnak van két végpontja. Azok hol végződnek? Lehetséges,hogy a földig leér és megközelíthető az adott végpont?
Pontosan ahogy az előző válaszoló is írta, nem lehetséges.
Úgy gondolj a szivárványra mint a délibábra, vagy a "tükrőződésre" a forró aszfalton ami előtted van. Látod hogy ottvan elöl, de sose éred el, mert mire közelebb érsz már nem olyan szögben vagy hogy lásd.
2009. júl. 7. 19:06
3/12 anonim válasza:
Érdekes amúgy, a szivárványok repülőgépből tökéletes kör alakúnak tűnnek, tehát az egész nézőpont kérdése, mindig máshogy csal a kis hamis;) Nem, a szivárvány vége egy megfoghatatlan valami.
2009. júl. 7. 19:30
4/12 anonim válasza:
Nincs vége a szivárványnak, mert kör alakú.
De közelebbről megnézheted: csak az kell, hogy a Nap a hátad mögött legyen, előtted meg sűrű vízpára.
Orvosi fecskendővel (tű nélkül) lehet ilyet előállítani: ilyenkor kb. 1 méterrel előtted képződik egy kb. 3 méter átmérőjű szivárvány. Érdemes kipróbálni.
2009. júl. 7. 20:33
5/12 anonim válasza:
hát van vége szerintem mert szoktam látni amikor apám mossa a kocsit a benzinkútnál és néha látszik a napon mert olyan sebességgel jön ki a víz a csőből, de láttam már szivárványt egyszerű locsolónál is(tudjátok amit a slag végére kel tenni és spriccel minden felé)
2009. júl. 7. 21:14
6/12 anonim válasza:
Az előttem lévők okosan megválaszolták a kérdést, úgy érzem.
Amikor szivárványt látsz, mindig "saját szivárványodat" látod. Ha helyet váloztatsz, vagy "másik szivárványt" látsz, vagy eltűnik a jelenség, amit szivárványként észlelsz.
Ezért, nem tudsz pl. "átmenni a szivárvány alatt".
Vagyis ez nem egy "fix" dolog, hanem egy a fénytörési lehetőségekből fakadó látvány.
2009. júl. 7. 22:10
8/12 anonim válasza:
ilyen csak a mesébe van :)))
2009. júl. 7. 22:17
9/12 anonim válasza:
Szép volt olvasni ezeket a szivárványos válaszokat. Szép dolog a szivárvány, még ha nem is valóságos. Habár hogy mi valóság tulajdonképpen, elgondolkodtató.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!