Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A szivárványnak vannak végei?...

A szivárványnak vannak végei? El lehet jutni arra a helyre ahol kezdődik és végződik?

Figyelt kérdés
Nem tudom,hogy érthető-e a kérdés.Arra lennék kíváncsi (bár tudom hogy égi jelenségről van szó),de a szivárványnak van két végpontja. Azok hol végződnek? Lehetséges,hogy a földig leér és megközelíthető az adott végpont?
2009. júl. 7. 18:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetséges.Jól mondod, hogy optikailag jelenik csak meg, vagyis nem tudsz "közel menni" mert akkor már nem látod

[link]

2009. júl. 7. 18:27
 2/12 anonim válasza:
100%

Pontosan ahogy az előző válaszoló is írta, nem lehetséges.

Úgy gondolj a szivárványra mint a délibábra, vagy a "tükrőződésre" a forró aszfalton ami előtted van. Látod hogy ottvan elöl, de sose éred el, mert mire közelebb érsz már nem olyan szögben vagy hogy lásd.

2009. júl. 7. 19:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes amúgy, a szivárványok repülőgépből tökéletes kör alakúnak tűnnek, tehát az egész nézőpont kérdése, mindig máshogy csal a kis hamis;) Nem, a szivárvány vége egy megfoghatatlan valami.
2009. júl. 7. 19:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs vége a szivárványnak, mert kör alakú.

De közelebbről megnézheted: csak az kell, hogy a Nap a hátad mögött legyen, előtted meg sűrű vízpára.

Orvosi fecskendővel (tű nélkül) lehet ilyet előállítani: ilyenkor kb. 1 méterrel előtted képződik egy kb. 3 méter átmérőjű szivárvány. Érdemes kipróbálni.

2009. júl. 7. 20:33
 5/12 anonim ***** válasza:
41%
hát van vége szerintem mert szoktam látni amikor apám mossa a kocsit a benzinkútnál és néha látszik a napon mert olyan sebességgel jön ki a víz a csőből, de láttam már szivárványt egyszerű locsolónál is(tudjátok amit a slag végére kel tenni és spriccel minden felé)
2009. júl. 7. 21:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem lévők okosan megválaszolták a kérdést, úgy érzem.

[link]

2009. júl. 7. 22:01
 7/12 dellfil ***** válasza:
100%

Amikor szivárványt látsz, mindig "saját szivárványodat" látod. Ha helyet váloztatsz, vagy "másik szivárványt" látsz, vagy eltűnik a jelenség, amit szivárványként észlelsz.

Ezért, nem tudsz pl. "átmenni a szivárvány alatt".

Vagyis ez nem egy "fix" dolog, hanem egy a fénytörési lehetőségekből fakadó látvány.

2009. júl. 7. 22:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
ilyen csak a mesébe van :)))
2009. júl. 7. 22:17
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Szép volt olvasni ezeket a szivárványos válaszokat. Szép dolog a szivárvány, még ha nem is valóságos. Habár hogy mi valóság tulajdonképpen, elgondolkodtató.
2009. júl. 9. 02:22
 10/12 anonim válasza:
a végén van a kincsesláda a kobolddal :D
2009. júl. 13. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!