Melyik az az oldal ahol lehet nézni hogy mikor játhatom az ISS-t meg az egyéb műholdakat hogy mikor merre mennek? Valami n2-vel kezdődik asszem.
Én ezen az oldalon szoktam megnézni, hogy mikor mi és hol látható (az előrejelzés az ISS esetében 10 napos, amikor hiányos az azt jelenti, hogy az adott időszakban nem látható a megadott helyszínről):
Megjegyzem még, hogy a láthatóságot (fényességet) a magnitúdó értéke adja meg (Mag), ez minél kisebb, annál nagyobb fényességet jelent (az ISS esetében ez akár -3,6 is lehet). A műholdakat, vagy az űrállomást csak akkor látni, amikor a csillagokat is látni.
Itt már be van állítva az ISS és Budapest:
[link] PassSummary.aspx?satid=25544&lat=47.500&lng=19.083&...
Amúgy a hosszabb időre szóló előrejelzés nem tudom hogy mennyire megbízható, mert az ISS elég alacsony pályán mozog és itt még nyomokban jelen van a Föld légköre ami fékezi a mozgását és lassan mind jobban lesüllyed. Amikor már nagyon lent van, olyankor mindig följebb lökik. Ezen az oldalon látható a Földtől való távolsága az utóbbi egy évben és az is, hogy mikor "löktek" rajta:
[link] IssHeight.aspx?lat=0&lng=0&loc=Unspecified&alt=0&tz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!